Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Rozporka
nie spełnia niczego bo nie spina budy tylko kielichy które i tak nie są na sztywno (z tego powodu poduszki amortyzatorów są gumowe i zapewniają minimalną pracę a nie stalowe na sztywno)
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ok dzieki wielkie za pomoc wszystko wiem jednak kupuje miedzy kielichy
- x911x
- Czytacz
Witam znow mam pytanko odnosnie rozproki tyl miedzy kielichy ktos montowal ktos wie na jakiej wysokosci umiescic? 

- x911x
- Czytacz
Jeśli rozpórka ma działać to tylko porządna stalowa beż żadnej regulacji. Jeśli ktoś chce dobrą rozpóre to z całego serca polecam bensona https://www.facebook.com/benson.pro.1?fref=ts&__nodl robi rozpórki na poziomie weichersa za połowe ceny.
Co do tylniej wysokość nie robi większej różnicy. Stawiasz auto na klockach tak żeby odciążyć kielichy wciskasz od góry ile sie da przykrecasz i składasz wszystko do kupy.
Co do tylniej wysokość nie robi większej różnicy. Stawiasz auto na klockach tak żeby odciążyć kielichy wciskasz od góry ile sie da przykrecasz i składasz wszystko do kupy.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
aa ok dzieki wlasnie mam bensona rozporki jak kupowalem to szukalem i gdzies sie wypowiedziales Radi i posluchalem sie twojej pozytywnej wypowiedzi
co do montazu wiadomo musi wisiec tylko te wiercenie kielichow 
co do montazu wiadomo musi wisiec tylko te wiercenie kielichow - x911x
- Czytacz
Nawierć i daj w dziury tawotu ja jak zmieniałem z alu na bensona to po odkreceniu po paru latach użytkowania nie było tam nawet nalotu rdzy.
-

Radi - Members
ok zrobi sie
jeszcze pytanie tylna montowac przez ta tapicerke czy wyciac w niej takie kwadraty? czy to wgl ma jakies znaczenie?
jeszcze pytanie tylna montowac przez ta tapicerke czy wyciac w niej takie kwadraty? czy to wgl ma jakies znaczenie?- x911x
- Czytacz
x911x napisał(a):aa ok dzieki wlasnie mam bensona rozporki jak kupowalem to szukalem i gdzies sie wypowiedziales Radi i posluchalem sie twojej pozytywnej wypowiedzico do montazu wiadomo musi wisiec tylko te wiercenie kielichow
Przyłóż rozpórkę do kielichów. Oznacz miejsca wiercenia punktakiem by wiertło miało prowadzenie, wierć na niskich obrotach. Wszystko w temacie. Wiertło chyba 8.5 (ale ręki uciąć nie dam). Nie ściągaj rozpórki do wiercenia. Będziesz miał dodatkowe prowadzenie. No i odkurzacz by się przydał co by wióry zebrać po wierceniu.
Rozpórkę od Bensona mam. Polecam.

Tylną najlepiej do kielichów. Więc trzeba ciąć tapicerkę bagażnika.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Do blachy zgodnie ze sztuką a nie przez materiał.
-

Radi - Members
Również mam Bensona na pokładzie z tym wyjątkiem, że rozpórkę z tyłu mam montowaną od góry (na tej samej zasadzie jak ta z przodu). Ja swoje montowałem tak, że zaznaczałem punktakiem, wierciłem środek pierwszego otworu jakimś mniejszym wiertłem, potem tak jak Paweu wspomniał - chyba 8-8,5 i wtedy przykręcałem delikatnie rozpórkę na jednym punkcie. Wierciłem resztę dziur, ściągałem rozpórkę, odkurzyłem, skręciłem porządnie. Potem tylko wyciąłem coś w parapetach i działa jak trzeba. A wszystkich tych, którzy sądzą że rozpórka z tyłu zamontowana w w/w sposób nic nie daje odsyłam do swojego tematu do ostatniego postu 

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
To ja podpowiedziałem bensonowi żeby zbudował tylną rozpórke montowaną na kielichy u mnie wymusiły to poduchy, w standardowo montowanej śruby mi w nie zapierały.
-

Radi - Members
shift00 napisał(a):A wszystkich tych, którzy sądzą że rozpórka z tyłu zamontowana w w/w sposób nic nie daje odsyłam do swojego tematu do ostatniego postu
Nikt nie mówi że nic nie daje rozpórka zakładana z tylu na kielichy (w ten sam sposób jak przednia) ale o wieszaku do siatek zakładanym na górne śruby amortyzatorów

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG