Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pytanie o gwint?
więc tak na wiosnę chciałbym kupić sobie zawias gwintowany teraz pytanie mam... felgi alu mam 16' tył 7.5' ET20 przód 7.5' ET35 i teraz się zastanawiam co do tyłu jeśli założę gwint i jak rozkręcę go to czy nie będzie mi wadziła nakrętka od kontry bądź sprężyna o felgę? bo teraz mam amory standart i z tyłu tak nie za wiele jest miejsca między felgą a amorem dystansu bardzo nie mogę dać bo i tak mi jak dobija to trze opona o nad kole a sprężyny mam teraz -40 i tak jak by spasował gwint to będę musiał nad kola zaklepać. Bo z przodu to raczej nie powinno się nic dziać???nic nie powinno trzeć??? chciałby się poradzić was żeby nie wyrzucić nie potrzebnie kasy.
- przemo
- Badacz tematu
im mniejsze et to kola wystaja a nie sie chowaja wiec powinienes miec ok z gwintem ale natomiast po obnizeniu gwintu mozesz miec problem z tarciem o nadkole felgi jak za bardzo obnizysz
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
yyy... raczej z tyłu przy takim ET to bym się martwił o to że koła będą rezały o nadkola a nie o sprężynę
u mnie przy ET 28 na 15x7 nie wiem czy centymetr zapasu jest a co mówić o jeszcze mniejszym odsadzeniu, szerszej feldze i większym kole..
u mnie przy ET 28 na 15x7 nie wiem czy centymetr zapasu jest a co mówić o jeszcze mniejszym odsadzeniu, szerszej feldze i większym kole..
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
przemo napisał(a):bo teraz mam amory standart i z tyłu tak nie za wiele jest miejsca między felgą a amorem
Sprecyzuj, między felga, a tależykiem sprężyny czy między felgą, a amortyzatorem ?
Zauważ ze gwint jest skonstruowany inaczej niż standardowy amor
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 77685.htmlAlten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
między felgą a amorem i tak teraz muszę zaklepać nad kola bo już w tamtym roku dobijały i ocierały opony o nad kola najlepiej alu zmienić i wtedy gwinta założyć widzę że tak będzie najlepiej 

Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
- przemo
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1