Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pukanie przodu
Witam panowie mam taki problem nie wiem co mi puka z przodu z lewej strony na koncowke drązka to nie wyglada. cos jakby przegub no nie wiem. wszystkie gumy na wachaczu sa nowe. a i jak bujam autem gora dół to takie syczenie jest czyli gazowe amorki tak??jak cos zle napisałem to mnie poprawcie (pisałem z tel)
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
syczeć Ci bedzie z amorów a co do pukania to może być któraś tuleja wywalona, najlepiej jechać na diagnostyke zapłacić dyszke i powiedzą Ci co i jak masz do wymiany
-

krysek0309 - Badacz tematu
prezesik25 napisał(a):Może być zużyte łożysko w poduszce macpersona ( górne mocowanie amortyzatora ), wtedy będzie pukać.
Mam to co kolega opisał,na nierównościach metaliczne stukanie. Diagnoza- łożysko na lewym macpersonie
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
u mnie też występują takie metaliczne stuki w lewym kole (lewa strona zawieszenia). W przeciągu całego 2012 roku było wymienione:
- przednie amortyzatory,
- poduszki pod amortyzatorami i łożyska
-3 poduszki pod silnikiem (2 nowe i jedna koło skrzyni biegów używana z innego auta)
- wahacz od strony kierowcy
Miałem trochę przygód z autem.
Byłem w poniedziałek u diagnosty na trzepakach żeby ustalić przyczynę tego stukania. Dałem 30 pln, nic nie wykrył... ehhh
Dowiedziałem się jedynie, że nie muszę wymieniać tylnych amorow (75%)
W sobotę sam ustaliłem usterkę, tylna tuleja met/gum wahacza od strony kierowcy jest do wymiany. na skręconych kołach breszką podważałem wahacz i wydobywał się ten dźwięk gdy jadę wolno na dziurach. No i ta tuleja zdecydowanie różni się jak sprawna z prawej strony od pasażera
- przednie amortyzatory,
- poduszki pod amortyzatorami i łożyska
-3 poduszki pod silnikiem (2 nowe i jedna koło skrzyni biegów używana z innego auta)
- wahacz od strony kierowcy
Miałem trochę przygód z autem.
Byłem w poniedziałek u diagnosty na trzepakach żeby ustalić przyczynę tego stukania. Dałem 30 pln, nic nie wykrył... ehhh
Dowiedziałem się jedynie, że nie muszę wymieniać tylnych amorow (75%)
W sobotę sam ustaliłem usterkę, tylna tuleja met/gum wahacza od strony kierowcy jest do wymiany. na skręconych kołach breszką podważałem wahacz i wydobywał się ten dźwięk gdy jadę wolno na dziurach. No i ta tuleja zdecydowanie różni się jak sprawna z prawej strony od pasażera
- raq087
- Berbeć
• Strona 1 z 1