Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Proszę o rade uderzyłem krawężnik i przesunęło się koło
Proszę o pomoc wpadłem w poślizg na rondzie i uderzyłem prostopadle o krawężnik. Przednie koło przesunęło się do tyłu i trze o błotnik. co się mogło stać pls help. akurat to autko pożyczyłem od kuzyna a jestem spłukany... pls co mogło się stać i jakie są koszta czy auto będzie sprawne... 

- efelumpy
- Berbeć
Pożyczonymi samochodami się nie szaleje, to po pierwsze
Co się mogło stać... Najprawdopodobniej pogiął się wahacz (luźno), ew cofnęło się mocowanie wahacza (nie fajnie). Na kanał i obadać sytuacje, porównaj obie strony i zobaczysz co żeś zmajstrował
Przodu całego raczej nie przekosiłeś bo to musiałby być konkretny dzwon, ale też jest taka (baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mała) ewentualność
Ja obstawiam wahacz
Co się mogło stać... Najprawdopodobniej pogiął się wahacz (luźno), ew cofnęło się mocowanie wahacza (nie fajnie). Na kanał i obadać sytuacje, porównaj obie strony i zobaczysz co żeś zmajstrował
Przodu całego raczej nie przekosiłeś bo to musiałby być konkretny dzwon, ale też jest taka (baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mała) ewentualność
Ja obstawiam wahacz
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wymieniłem komplet i jest ok. tylko wydaje mi się że gościu w serwisie się nie przyłożył bo niby wszystko już jest ok ale kierownica jak się skrzywiła tak dalej jest lekko skręcona przy jeździe na wprost... Gościu powiedział że to mi na geometrii zrobią... ściemnia czy nie?? słabo się na tym znam 

- efelumpy
- Berbeć
Ja bym sprawdził zbieżność , a po tym można kierę skorygować . To już zależy od użytkownika , można kierę przestawić ,bez geometrii, pozdro 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1