Moje pytanie
czy warto założyć progersywne sprężyny na seryje amortyaztory?
http://moto.allegro.pl/item549300774_sp ... olf_3.html
Mój golfik dosyć wysoko stoi i chiałbym żeby był niżej, a na komplet amortyzatorów i sprężyn to raczej kasy narazie nie ma
na wiosne bedzie miał założnoe alu 15 z oponami 195/50 R15
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Chudy87 - Czytacz
Jeśli nie masz kasy na komplet to pewnie że warto założyć chociaż same sprężyny. Ja tak zrobiłem ( -40/40) bo mam na lato właśnie takie opony jak ty i na seryjym zawieszenie kiepsko to wyglądało 

Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz
a mosz mi kolego podesłać jakieś zdjęcia jak wygląda Twój golfik na takim zawieszeniu?
A jak z właściowściami jezdynmi przy zastosowaniu seryjnych amortyzatorów i obinżającyh sprężyn??
A jak z właściowściami jezdynmi przy zastosowaniu seryjnych amortyzatorów i obinżającyh sprężyn??
-

Chudy87 - Czytacz
Moge wysłać jutro zdjęcie ale jestem teraz na zimówkach 14" i będzie wyglądało inaczej niż na 15" jakie mam na wiosne. Jak dla mnie właściwości jezdne sa dobre. Nie jest bardzo twardo.Trzyma sie drogi, nie narzekam 

Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz
Nie zakladaj tego, lepiej kupic uzywany kit i bedize duzo lepiej. Ostatnio duzo czytalem bo sam tak chcialem zrobic ale to naprawde głupi pomysł. Na tym forum juz tez byy tematy, na vwgolf.pl tez poczytaj i wyciagnij wnioski. Tak czy tak na geometrie musisz jechac a te amortyzatory co masz wyleja sie po pol roku wiec wyjdzie na to samo a bedizesz mai porzadnego kita
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nowal napisał(a):Nie zakladaj tego, lepiej kupic uzywany kit i bedize duzo lepiej. Ostatnio duzo czytalem bo sam tak chcialem zrobic ale to naprawde głupi pomysł. Na tym forum juz tez byy tematy, na vwgolf.pl tez poczytaj i wyciagnij wnioski. Tak czy tak na geometrie musisz jechac a te amortyzatory co masz wyleja sie po pol roku wiec wyjdzie na to samo a bedizesz mai porzadnego kita
Kolega dobrze mówi jak na serine amorki zakładasz krótsze sprężyny to sie "kupy" nie trzyma. Wszystko w srodku na każdym dołku tłucze a nawet napier..... że nie da sie jechać. Kit jest ustawiony i sie zgrywa. Standardowy amorek ma długi skok jak zakładasz krótkie sprężyny i samochod podskoczy to ci sie wcześniej czy później wyleje.
- Vwmori
- Czytacz
no to jaki tani byście polecali??
[ Dodano: 2009-02-17, 15:24 ]
Koledzy chyba jednak kupie same sprężyny 40/40,
Czytalem na innym forum i byla pare razy poruszone ze prz sprężyna onbizajacych do 40 nic sie nie dzieje z amortyzatorami,
Jesli juz wiec na 60 to tak,
Rocznie robie jakies 13000 km, a jeden kolega pisal ze przejechal na sportowych sprezynach jakies 50000 i bylo ok,
Wiec nawet jak zaloze teraz i za dwa laat bede musial wymieniac amorytatory to nie bedzie takie strasze,
co myslicie?
[ Dodano: 2009-02-17, 15:24 ]
Koledzy chyba jednak kupie same sprężyny 40/40,
Czytalem na innym forum i byla pare razy poruszone ze prz sprężyna onbizajacych do 40 nic sie nie dzieje z amortyzatorami,
Jesli juz wiec na 60 to tak,
Rocznie robie jakies 13000 km, a jeden kolega pisal ze przejechal na sportowych sprezynach jakies 50000 i bylo ok,
Wiec nawet jak zaloze teraz i za dwa laat bede musial wymieniac amorytatory to nie bedzie takie strasze,
co myslicie?
-

Chudy87 - Czytacz
-

Chudy87 - Czytacz
Żebyś na przyszłość wiedział kolego.
A jak jesteś niepewny co chciałbyś kupić do radzę odłożyć jeszcze kaski i kupić naprawdę coś dobrego bo jednak same sprężyny to chyba nie do końca to co byś chciał. Ale Twoja wola i Twoja kaska. 
A jak jesteś niepewny co chciałbyś kupić do radzę odłożyć jeszcze kaski i kupić naprawdę coś dobrego bo jednak same sprężyny to chyba nie do końca to co byś chciał. Ale Twoja wola i Twoja kaska. -

Stealth - Members
• Strona 1 z 1