Mam do was pytanie. Kupilem sobie niedawno bo miesiac temu Golfika mk3 1,8i wszystko bylo ok, ale od pewnego czasu zaczelo mi cos zgrzytac w prawym kole. Opisze moze co sie dzieje dokladnie bo wydaje mi sie to dosc dziwne:
- przyspieszajac (majac wcisniety gaz) nic nie stuka nic nie puka, ale gdy odpuszcze i hamuje silnikiem to zaczynaja sie jakies zgrzyty w prawym kole (a przynajmniej w tamtych okolicach), jak dodam gazu zgrzytanie ustaje
- aha i zakrecajac w lewo, bedac na luzie (wtedy prawe kolo jest bardziej obciazone) jest dosc nieprzyjemny metaliczny odglos jakby cos o cos tarlo.
Macie jakas koncepcje co to moze byc??
Czy to wymiana jakiejs niewielkiej czesci i bedzie ok czy moze cos powazniejszego?
Z gory dzieki za pomoc!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ja równierz miałem taką samą sytuację. Prawdopodobnie powodem jest prawy przegób. Ja po prostu rozkręciłem przesmarowałem i mam spokój. U mnie jeszcze na luzie oprócz stukania, ściągało mi kierownice.Pozdr
- KubaGolf3 1.9TD
- Berbeć
piszesz ze, w tytule
a potem że
więc czy jest to zgrzyt czy stukanie bo to jest różnica. jeśli ci stuka to sworzeń na wachaczu. a jężeli zgrzyt(miałem to samo)to łożysko na piaście.raczej odrzucił bym przegub na poczatek.
Problem ze stukaniem w prawym kole... Prosze o rade:D
a potem że
bartaspol napisał(a):zaczynaja sie jakies zgrzyty w prawym kole
więc czy jest to zgrzyt czy stukanie bo to jest różnica. jeśli ci stuka to sworzeń na wachaczu. a jężeli zgrzyt(miałem to samo)to łożysko na piaście.raczej odrzucił bym przegub na poczatek.
-

arek ryba - Members
kolego jedź z tym jak najszybciej do jakiegoś mechanika bo ja jeździłem z czymś takim i w pewnym momencie nie ruszyłem spod świateł w mieście bo ukręcił mi się przegub. Może u ciebie niema to nic wspólnego z przegubem no ale lepiej dmuchać na zimne. 

GOLF THE BEST
!!!!!
!!!!!- maniek87r
- Czytacz
miałem to samo
haha wymieniłem klocki hamolcowe przednie oczywiscie i wszystko ustało okazało sie ,że klocki były zdarte maxymalnie i miały luz i z tąd powodowały taki dzwięk ...
gdy hamujesz dzwięk ustaje
? jesli tak to napewno klocki-

DJ Mays - Czytacz
-

marekkety87 - Czytacz
• Strona 1 z 1