Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Szczerze to nie mam pojęcia, powiedział mi facet "belka przednia ukrzywiona, po założeniu prostej czy tam nowej się jeszcze okaże czy amortyzatora nie trzeba będzie wymienić"
I tyle się dowiedziałem.
Najwyżej jutro podjadę powiem, żeby mi dokładnie powiedział o która to chodzi to wtedy napisze.
I tyle się dowiedziałem.
Najwyżej jutro podjadę powiem, żeby mi dokładnie powiedział o która to chodzi to wtedy napisze.
-

Robjunior - Czytacz
Robjunior, no to chłopie chcesz wymieniać a nie wiesz co
a jak ja bym Ci powiedział że silnik do wymiany bo półośki są krzywe i drążki kierownicze...
Tak się nie robi bo może chcą cię na kasę naciągnąć
Jak już coś bedą ci mówić to mają ci to pokazać że faktyczne jest krzywe a Ty zrozumiesz to jak ci to pokażą
więc popatrz na to 
a jak ja bym Ci powiedział że silnik do wymiany bo półośki są krzywe i drążki kierownicze...
Jak już coś bedą ci mówić to mają ci to pokazać że faktyczne jest krzywe a Ty zrozumiesz to jak ci to pokażą
więc popatrz na to -

marcinkoz2910 - Members
widziałeś te sanki?(rama zawieszenia, kołyska, belka przednia)Wiesz jaka siłę potrzeba żeby to zgiąć?? Wątpię że masz to uszkodzone.Choćby dlatego, ze wcześniej masz sworzeń, wachacz i silentblock to słabsze elementy które mogą się uszkodzić.Wachacz był mocno krzywy po całym zajściu??
Ja uważam że belka jest dobra.Wystarczy wymienić wachacz(kompletny) felgę i może łożysko.Później jechac na ustawienie geometrii i ewntualnie dopiero wtedy jak coś nie pasuje wymieniać inne części.
Wymiana belki jest niezbyt przyjemna, więc jeśli chcesz to zrobić sam a nie masz garażu to sobie odpuść.Wiem jak się z tym robi bo wymieniałem.
Ja uważam że belka jest dobra.Wystarczy wymienić wachacz(kompletny) felgę i może łożysko.Później jechac na ustawienie geometrii i ewntualnie dopiero wtedy jak coś nie pasuje wymieniać inne części.
Wymiana belki jest niezbyt przyjemna, więc jeśli chcesz to zrobić sam a nie masz garażu to sobie odpuść.Wiem jak się z tym robi bo wymieniałem.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
Robjunior, weź aparat i zrób kilka foto bo i się też nie chce wierzyć że od uderzenia w krawężnik się te sanki wygięły, ja po wjechaniu w dziurę skrzywiłem wahacz i felgę i myśleż że masz coś podobnego do mnie co do usterki
-

marcinkoz2910 - Members
No ja dokładnie jak narazie wymieniłem to co Ty: felge i wahacz.
Teraz musze zrobić zbierznośc i zobaczyć jak będzie , bo jak narazie to kierownica jadąc prosto nie jest normalnie tylko lekko przekrzywiona w lewo.
No a co do tych sanek jak narazie wierzyłem facetowi w serwisie, no ale jak tak mówicie to następnym razem powiem, że chce to zobaczyć, albo pojade do znajomego na kanał i ja to pooglądam dokładnie.
Teraz musze zrobić zbierznośc i zobaczyć jak będzie , bo jak narazie to kierownica jadąc prosto nie jest normalnie tylko lekko przekrzywiona w lewo.
No a co do tych sanek jak narazie wierzyłem facetowi w serwisie, no ale jak tak mówicie to następnym razem powiem, że chce to zobaczyć, albo pojade do znajomego na kanał i ja to pooglądam dokładnie.
-

Robjunior - Czytacz
tak zrób bo może to być zwykłe naciąganie klientaRobjunior napisał(a):no ale jak tak mówicie to następnym razem powiem, że chce to zobaczyć, albo pojade do znajomego na kanał i ja to pooglądam dokładnie.

-

marcinkoz2910 - Members
Dzisiaj popatrzyłem i prosta
Ufaj tutaj mechanikowi.....
Ale inny problem zwiazany z zbierznością, stwierdził że sie nie da ustawić bo jakaś tam śruba jest tak zapieczona że nie ruszy ( w 3 odkręcali) znowu pojade chyba gdzieś indziej i tam zrobią, byle coś nowego nie znalezli
Ufaj tutaj mechanikowi.....
Ale inny problem zwiazany z zbierznością, stwierdził że sie nie da ustawić bo jakaś tam śruba jest tak zapieczona że nie ruszy ( w 3 odkręcali) znowu pojade chyba gdzieś indziej i tam zrobią, byle coś nowego nie znalezli

-

Robjunior - Czytacz
Robjunior napisał(a):Dzisiaj popatrzyłem i prosta![]()
ale byś pojechał
więc UWAŻAJ
jak mi ustawiali to też mieli problem i po podgrzaniu palnikiem puściłaRobjunior napisał(a):twierdził że sie nie da ustawić bo jakaś tam śruba jest tak zapieczona że nie ruszy ( w 3 odkręcali)
ale z tej strony co ja odkręcałem aby wymienić osłonę to 3h odkręcałem śrubę
ale bez palnika-

marcinkoz2910 - Members