Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z utawieniem zbierzności po obniżeniu:(
Witam. Obniżyłem swojego golfa o ok 6cm. Kierownice mam delikatnie w prawo jak jadę na wprost czy na wcześniejszym zawieszeniu też tak było to nie pamiętam. Byłem dziś w stacji kontroli pojazdów i mi gość miał zrobić geometrie kół i nie dość, że musiałem hokej ściągnąć to jeszcze nic z tego nie wyszło:( Mam takie pytanie czy po wymianie zawieszenia na sportowe obniżające da się ustawić? Jak się ma sprawa wahaczy które zmieniają kąt pracy i nie są jak oryginalnie poziomo. No i jeżeli obniżyłem to zmienił mi się kąt nachylenia kół z przody i z tyłu? Może znacie kogo na podkarpaciu kto by zrobił geometrię przy dość mocnej glebie. Pozdro
-

siti07 - Badacz tematu
czyli co - nie ustawił ci katów pochylenia czy zbierzności - bo to sa 2 różne pojecia...
bo pamietam jak kiedyc miałem mk2 i go kładłem na glebe to też katy tylko ustawiłem tak aby był zblizone jak najbardziej do tolerancji, ustawiłem Zbierznośc i wsio...
bo kła w pochyleniu jak ci stoją...
góra schowane do środka czy do zewnątrz...
bo pamietam jak kiedyc miałem mk2 i go kładłem na glebe to też katy tylko ustawiłem tak aby był zblizone jak najbardziej do tolerancji, ustawiłem Zbierznośc i wsio...
bo kła w pochyleniu jak ci stoją...
góra schowane do środka czy do zewnątrz...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
siti07, a czy on przypadkiem nie ustawiał Ci tego wszystkiego na tych płytach po których przejeżdża się robiąc coroczny przegląd techniczny pojazdu
Jak to ustawianie wyglądało
Geometrię kół i zbiezność powinieneś mieć tak robioną, że na wszystkie cztey koła zakłada się takie specjalne pie*dolniki, które to za pomocą kamer i podczerwieni wszystko mierzą i komunikuja się z komputerem.
Jak to ustawianie wyglądało
Geometrię kół i zbiezność powinieneś mieć tak robioną, że na wszystkie cztey koła zakłada się takie specjalne pie*dolniki, które to za pomocą kamer i podczerwieni wszystko mierzą i komunikuja się z komputerem.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Mi po wymianie wszystkich gum w zamieszce i po zrobieniu zbieżności, ustawił tak, że mam kierownicę troszkę skręconą w prawo i wtedy jedzie prosto... Trudno... lewy koleś, jak będę coś kombinował w zawieszce to następnym razem pojadę do innego, niech zarobi
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jarekddz, jeśli to robił dobry fachowiec to po prostu przestaw kierownicę, a jego ustawieniom geometrii zaufaj. Tak bywa że kierownica się leciutko przestawi. Byś może robił to na nienajlepszych przyrządach ale tolerncja ustawień jakas tam jest.
- pablomed
- Members
tez tak mialem odkrecilem kierownice i przestawilem o jeden zabek w lewo i teraz i kiera jest prosto i auto jedzie prostojarekddz napisał(a):po zrobieniu zbieżności, ustawił tak, że mam kierownicę troszkę skręconą w prawo i wtedy jedzie prosto

-

strzeliniasty - Members
nie chce mi się tego robić na razie
Jeżdżę na zimówkach z przodu, więc znosi Mnie to tu, to tam. Uczę się panowania nad bolidem
Jeżdżę na zimówkach z przodu, więc znosi Mnie to tu, to tam. Uczę się panowania nad bolidem- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jarekddz, ja mam zimówki i z przodu i z tyłu i jakos mnie nie znosi
wiec albo robisz z siebie herosa, albo masz cos nie tak z autem.. 
wiec albo robisz z siebie herosa, albo masz cos nie tak z autem.. 
-

Ramze$ - Czytacz
jarekddz napisał(a):nie chce mi się tego robić na razieJeżdżę na zimówkach z przodu, więc znosi Mnie to tu, to tam. Uczę się panowania nad bolidem
Jarek wg mnie obojetnie czy na zimowkach czy na letnich auto powinno jechac prosto gdy puscisz kiere.... a Ty piszesz ze nosi Cie to tu to tam...

-

bart_GT - Members
To ja robiłem zbieżność i wjeżdżałem na kanał na którym też robią przeglądy. Miałem zakładane na wszystkie 4 koła jakieś urządzenia:) Wczoraj dałem gościowi i dziś o 9 rano mam odebrać
Ciekawe czy bedzie ok. Pozdro
Ciekawe czy bedzie ok. Pozdro-

siti07 - Badacz tematu
Sluchaj kolego na codzien ustawiam geometrie i przy twojm zawieszeniu maga byc tylko problemy z pochyleniem ale ten problem mozna rozwiazac powiekszajac regulacje ktora znajduje sie na lonczeniu zwrotnicy z amortyzatorem i jezeli nie ma zadnych luzow w zawieszeniu tylna belka jest prosta i opony nie sa sciete to samochod musi sie prosto prowadzic
Biały:)
- Bialy87
- Berbeć
• Strona 1 z 1