Moderator: Moderator

Ja miałem wymieniane łożyska z tyłu wraz właśnie z czopami bo "wyło" niemiłsiernie. Przez wyrobione czopy to większe łożysko siedziało luźno
Tam belka jest sztywna nie ma żadnych elementów ruchomych (tylko amo). Koła muszą stać prosto zawsze
to nie maluch
Jak spojrzysz z tyłu to nie może być tak że koła Ci tak jakby skręcały! muszą być idealnie na wprost. Jesli jest krzywo to masz do wymiany czopy(albo i belke) na czopach nie ma regulacji a więc belka musi być idealna i czopy także inaczej nie będzie kątów trzymał ani zbierzności. Musisz wjechać na pomiary na kompie.
Robertuss napisał(a):Przez wyrobione czopy to większe łożysko siedziało luźno
gbcolin napisał(a): bo Golf nie ma żadnej belki skrętnej Tam belka jest sztywna nie ma żadnych elementów ruchomych (tylko amo).
gbcolin napisał(a):Koła muszą stać prosto zawsze to nie maluch Jak spojrzysz z tyłu to nie może być tak że koła Ci tak jakby skręcały! muszą być idealnie na wprost.
ok to co mam rozumieć przez słowo skrętną??Repsol napisał(a):Mylisz się kolego. Każdy Golf 3 ma belkę skrętną z tyłu. Nie wiem jak kombi ale zwykłe maja każde.
gbcolin napisał(a): Wytłumacz jak ta belka jest skrętna bo nie kumam wiadomo że chodzi góra dół i dla mnie to wszystko...![]()
i też to zauważyłem wszystko ( źle opisałem szczegóły i źle zrozumiałem a zrozumiałem to tak, że "niby" koła mają jeszcze jakąś oś skrętu już nie mówie o skęcie na boki tylko coś w rodzaju tulei która działa jak niezależny wahacz na belce pozwalający obrócić się kołu ku górze pod ciężarem i tu zmylił mnie PabloSBT który napisał, że pod ciężarem koła sie zegną bardziej górą do środka auta. Ja uważam, że się myli. Repsol obal mit.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości