Witam. Zamonotwałem gwint mts i mam taki oto problem:
W przednim amorku sprezyna pomocnicza (tzn ta dolna mała) obkręca się. Górna stoi normalnie. Problem występuje z jeden strony. Sprawdzone 2x i ja i mechanik wszystko dobrze złożone. Jakiś pomysł gdzie leży problem? Dodam, że kopuły górne zostały zamontowane nowe. Golf z 97r
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

gizu69 - Czytacz
No jak to w czym problem.. sprężyna nie powinna się przekręcać pracować powinno łożysko w kopule górnej. Dziwi mnie to, że tylko dolna sprężyna kręci się.
Jeśli miałaby być to wina obniżenia( mniej skęcone nakrętki) to problem występowałby z obydwu stron nie z jednej. Dżwięk przeskakującej sprężyny może doprowadzić do szału.... Ktoś spotkał się z takim problemem
?
Jeśli miałaby być to wina obniżenia( mniej skęcone nakrętki) to problem występowałby z obydwu stron nie z jednej. Dżwięk przeskakującej sprężyny może doprowadzić do szału.... Ktoś spotkał się z takim problemem
?- wojtekjasny
- Czytacz
wojtekjasny napisał(a):No jak to w czym problem.. sprężyna nie powinna się przekręcać pracować powinno łożysko w kopule górnej. Dziwi mnie to, że tylko dolna sprężyna kręci się.
Jeśli miałaby być to wina obniżenia( mniej skęcone nakrętki) to problem występowałby z obydwu stron nie z jednej. Dżwięk przeskakującej sprężyny może doprowadzić do szału.... Ktoś spotkał się z takim problemem?
jak samochód stoi na kołach też możesz ręką ją przekręcić? To już zakrawa o magię
na podniesionym to normalne że się da

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wojtekjasny napisał(a): Dżwięk przeskakującej sprężyny może doprowadzić do szału
ja tak mam od nowosci gwintu i jakos nigdy mnie nie zastanawiało dlaczego tak przeskakuje gdy skrecam kolami. Ale z checia posłucham co trzeba zrobic aby się tego przeskakiwania pozbyc

VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
• Strona 1 z 1