PROBLEM Z GWINTEM !!

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

PROBLEM Z GWINTEM !!

Postprzez v1rooz » 8 wrz 2009, o 12:15

Panowie sprawa przedstawia sie nastepujaco:

Musze podniesc auto z przodu mam je na gwincie ale za cholere nie chca puscic nakretki do regulowania !!!!! dodam ze nie mam klucza poniewaz jak kupowalem auto nei dostalem go , probowalem WD40 (oczywiscie gwint wyczyszczony szczatka druciana) opukiwaniem pelna sila ( dodam iz troche jej posiadam) i nie chce puscic

prosze was o rade i w ktora strone krecic nakretkami ktora pierwsza i w ktora strone.

pozdrawiam !

Obrazek Obrazek Obrazek
v1rooz
Members
 
Posty: 959
Dołączył(a): 21 lip 2009, o 21:22
Lokalizacja: Olsztyn

PROBLEM Z GWINTEM !!

 

Postprzez oizo » 8 wrz 2009, o 12:24

z tego co tu widze to dolna nakretka juz nie ma dalej gwintu wiec ja tylko skontruj a gorna krec w prawo czyli do gory ale moge sie mylic bo nie robilem nigdy z gwintem. tak na oko mowie sproboj jeszcze goracej coca coli i plynu hamulcowego tez odrdzewia.
oizo
 

Postprzez v1rooz » 8 wrz 2009, o 12:35

tak owszem jest maksymalnie znizony chyba 2-3 zabki zostaly na dole
v1rooz
Members
 
Posty: 959
Dołączył(a): 21 lip 2009, o 21:22
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez Pascal » 8 wrz 2009, o 13:05

Ta na samym dole nakrętke w lewo :cisza: bo nią kontrujesz. jesli troche popusci wtedy 2 w prawo i podnosisz.Jesli nie masz klucza przecinak i młotek powoli kolego... :cisza: ;-)

[ Dodano: 2009-09-08, 13:08 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-09-08, 13:09 ]
Aha najpierw WD-40 zaczekaj z 2 minuty i wtedy działaj... ;-)
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez oizo » 8 wrz 2009, o 13:13

chyba najlepiej w dwie osoby jedna wali nakretke w lewo a druga druga w prawo hehe ale sie chyba nie zmiescicie. powodzenia
oizo
 

Postprzez Radi » 8 wrz 2009, o 14:16

Aluminiowe nakretki największa zmora gwintów zawsze sie zapiekają i jest problem, u siebie (gwint KW) to w dwie osoby walczyliśmy amor w imadło młotek dwa klucze (które sie pogieły) jakiś tepy przecinak wkońcu puściło. Najlepiej rozciąć i dać dorobić nakrętki ze stali te sie nie zapiekaja
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez v1rooz » 8 wrz 2009, o 15:06

dzieki panowie za rady ten problem jest tylko z lewym amorze,

bo prawy idzie dobrze ;)
v1rooz
Members
 
Posty: 959
Dołączył(a): 21 lip 2009, o 21:22
Lokalizacja: Olsztyn


- - -



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron