Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z golfem.
Witam . Wczoraj wracałem w ulewę z meczu, a tu nagle auto stanęło .. Wchodzi niby na obroty nawet prędkość się zwiększa, choć auto stoi w miejscu i coś trzeczy z podwozia . Z góry wielkie dzięki.
- BenekZS
- Berbeć
Jeżeli prędkość się zwiększa na zegarach to jak koledzy napisali do przejrzenia któraś ze stron półosi napędowych (przeguby zew/wew) wewnętrzne lubią odkręcić się z flanszy, a zewnętrzne po prostu rozlatują się , lub jak się odkręciła nakrętka wysunąć z wieloklinu . Gorsza diagnoza to padł mechanizm różnicowy 

-

pietrasiak2 - Members
Noo, kiedyś po wymianie sprzęgła pojechałem chyba 3x do pracy, aż wreszcie coś zaklebotało - odkręcił się przegub wewn. od flanszy - no i musiałem go przykręcić tuż przy rondzie w Emiliipietrasiak2 napisał(a):przeguby zew/wew) wewnętrzne lubią odkręcić się z flanszy
Ale jest tego jeden "+" - przykręcałem od góry
, nie było potrzeby kłaść się pod autem.-

prezesik - Members
prezesik25 napisał(a):Noo, kiedyś po wymianie sprzęgła pojechałem chyba 3x do pracy, aż wreszcie coś zaklebotało - odkręcił się przegub wewn. od flanszy - no i musiałem go przykręcić tuż przy rondzie w Emilii
Ale jest tego jeden "+" - przykręcałem od góry, nie było potrzeby kłaść się pod autem.
Nie jesteś Sam , też przez to przeszedłem

-

pietrasiak2 - Members
To przegub , co mogę doradzić pamiętaj są 2 rodzaje do Golfa , jak nie jesteś pewien to najpierw wymontuj i weź na wzór 

-

pietrasiak2 - Members