Witajcie.
Właściwie nie wiem czy to problem z zawiasem..
Mianowicie.. Po założeniu gwintu przez jakiś czas coś jakby szurało/tarło w prawym przednim kole tylko podczas skrętu w lewo.. Zaniepokojony obadałem sytuację na kanale.. ale nie stwierdziłem by opona tarła o zawias czy o plastiki w nadkolu. Teraz problem się podwoił... Ponieważ przy mocniejszym skręcie trze coś również w lewym przednim kole podczas skrętu w prawo.
przyznaję, po ustawieniu zbieżności skręciłem gwint o jakieś +/- 2-3 centymetry.
Co może dawać takie 'doznania' akustyczne podczas skrętu..? Coś nie tak z tarczami? przeguby siadają? czy może łożyska mają już dość?
Jakieś pomysły?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Takie szuranie może być spowodowane padniętym łożyskiem, ale wtedy cały czas a nie tylko przy skręcie. Może jak samochód jest obciążony to trze o nadkola? Wjedź na kanał, poproś żeby wsiadły dwie cięższe osoby z przodu i niech kręci kierownicą ktoś. Jeżeli trze o elementy nadwozia to musisz zobaczyć, nie ma opcji.
A jeżeli coś z napędem to na podnośnik, puścić go bez gazu na piątce żeby się koła toczyły i Ty oglądasz spod spodu co się dzieje a ktoś inny kręci kierownicą.
A jeżeli coś z napędem to na podnośnik, puścić go bez gazu na piątce żeby się koła toczyły i Ty oglądasz spod spodu co się dzieje a ktoś inny kręci kierownicą.
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):Takie szuranie może być spowodowane padniętym łożyskiem, ale wtedy cały czas a nie tylko przy skręcie. Może jak samochód jest obciążony to trze o nadkola? Wjedź na kanał, poproś żeby wsiadły dwie cięższe osoby z przodu i niech kręci kierownicą ktoś. Jeżeli trze o elementy nadwozia to musisz zobaczyć, nie ma opcji.
Właśnie nigdzie nie trze. A słyszę to jak sam jeżdżę. Po elementach nadwozia też nie widać by coś było nie tak i tarło. Sprawdziłem czy może nie ma luzów na łożyskach i poruszałem kołami. Stwierdziłem że jakieś tam luzy są... Może nie za duże ale jednak są.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1