Podczas jazdy zaczęło mi coś stukać w prawym kole... ściągnąłem koło, przegub jest ok, ale ta gumka co mam ją w ręce poszła w pół... czy to jest przyczyna stukania?
Jaki jest koszt części i robocizny?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca0 ... 158f9.html
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wiecie co się okazało? Podszedłem do koła od strony kierowcy... chciałem zobaczyć z tamtej strony jak to wygląda... patrzę, a śrubki od koła są luźne
dokręciłem i problem minął, ale niepokoi Mnie ta zerwana guma... to chyba od tego trochę znosi Mnie na lewo... (a pęknięta jest po prawej)
Poza tym trochę lipne mam te zimówki, bo są strasznie głośne
dokręciłem i problem minął, ale niepokoi Mnie ta zerwana guma... to chyba od tego trochę znosi Mnie na lewo... (a pęknięta jest po prawej)
Poza tym trochę lipne mam te zimówki, bo są strasznie głośne

- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jarekddz, guma którą wskazujesz na zdjęciu to tylko osłona drążka kierowniczego, której uszkodzenie nie ma bezpośredniego wpływu na stukanie czy też ściąganie podczas jazdy.
Koszt takiej gumy to jakieś 15-25zł.
Koszt takiej gumy to jakieś 15-25zł.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Dokładnie i OPONY TEZ
Byłem w zeszłym roku kupić oponki na przód koleś założył na pościł na wyważarkę i odniósł do auta zabrał się za 2 koło ja patrze a na tym przy aucie bąbel
opierdzieliłem go że w ogóle nie sprawdza i tyle bym nie patrzał dostał bym lipną opone...
Koniec
Byłem w zeszłym roku kupić oponki na przód koleś założył na pościł na wyważarkę i odniósł do auta zabrał się za 2 koło ja patrze a na tym przy aucie bąbel
opierdzieliłem go że w ogóle nie sprawdza i tyle bym nie patrzał dostał bym lipną opone...
Koniec

-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Nadwozie: 5-drzwiowe
albo ażRepsol napisał(a):guma którą wskazujesz na zdjęciu to tylko osłona drążka kierowniczego
jak myslicie po co ona tam jest
chyba po to żeby zabezpieczyć drążek kierowniczy i uszczelnienie przekładni przed wpływem piasku i innego dziadostwa które moze ją uszkodzić.W środku jest smar do którego cały syf z auta sie najpewniej przyczepi i wlezie w drążek kierowniczy, koszt jakies 70pln z robotą, do tego zbiezność 80pln i nowa osłona 20pln...to w najlepszym przypadku.Więc taka "tylko osłona" moze byc przyczyną powaznych wydatków.
Co do ściągania to moze być wina złej geometrii...
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
nie szczyp sie i kupuj nowy drążek z koncówką , osłone i masz z głowy...no chyba ze nalezysz do tych biednych co robią jedno a za tydzień rozbieraja znowu bo sie rozpadło w tym miejscu co innego...lepiej zapłacić jedne pieniadze i zrobic wszystko za 1nym zamachem niz potem becelować pokolei za wszystko....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
krissmysticblau napisał(a):albo ażRepsol napisał(a):guma którą wskazujesz na zdjęciu to tylko osłona drążka kierowniczego
jak myslicie po co ona tam jestchyba po to żeby zabezpieczyć drążek kierowniczy i uszczelnienie przekładni przed wpływem piasku i innego dziadostwa które moze ją uszkodzić.W środku jest smar do którego cały syf z auta sie najpewniej przyczepi i wlezie w drążek kierowniczy, koszt jakies 70pln z robotą, do tego zbiezność 80pln i nowa osłona 20pln...to w najlepszym przypadku.Więc taka "tylko osłona" moze byc przyczyną powaznych wydatków.
Co do ściągania to moze być wina złej geometrii...
Nie rozumiem Cię...
Ja nigdzie nie napisałem, że tą osłonę należy zlekceważyć i jeździć z rozwalona.
Autor zapytał co jest przyczyną stukania i czy ta rozwalona osłona moze być tego powodem. Tego również dotyczy temat topicu.
Więc odpowiedziałem mu na to pytanie, a Ty (w stylu naszych polskich polityków) wyrwałeś z kontekstu moje niepełne zdanie i robisz jakieś dziwne wywody. Nie wiem co chciałeś tym udowodnić.
A co do osłony to oczywiście zgadzam się z Tobą należy ją wymienić, aby nie uśmiercić wspomagania. Ale to chyba jest jasne dla wszystkich.
Bez urazy... Pozdrawiam!
-

Repsol - Badacz tematu
• Strona 1 z 1