Tak jak w temacie przymierzam się do podwyzszenia mojego golfa o ile to możliwe.
Domyślam się że takiego efektu jak w country nie uzyskam jednak chce go podniesc ile się da i chciałbym żeby zawieszenie było mięciutkie więc gwint odpada.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
104i9fm napisał(a):gwint odpada.
gwint obniża nie unosi więc odpada.
Kiedyś do mk2 zapakowałem w sprężyny gumy usztywniające i poszedł sporo w górę, to najtańsze rozwiązanie tylko nie wiem na jak długo.
może uda uda się upchnąć inne amory ze sprężynami ale to gdybanie...
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Hm jak już to może coś takiego http://allegro.pl/gumy-podwyzszajace-po ... 95276.html Co o tym myślicie? Ile to wytrzyma i czy wogóle podejdzie do golfa? Jeśli by się udało wpakowałbym na góre i dół co by podniosło go o 60mm. Ale tą myśl traktuje z przymrózeniem oka i wolałbym wpakować coś konkretnego.
- 104i9fm
- Czytacz
104i9fm, czy pasuje do golfa "nie". W golfie masz kolumny mcphersona czyli sprężyna na amortyzatorze. Te gumy są do zawieszeń gdzie amortyzator jest swoją drogą a sprężyna swoją.
MK3
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Nadwozie: 5-drzwiowe
104i9fm, Cięzko bo mało ludzi podnośi golfy
raczej w dół , proponuje amory z diesla które sa mocniejsze(niby) ori spreżyny z golfa i opony baniaki i wizualnie będzie gdzies 50mm wyzej 
raczej w dół , proponuje amory z diesla które sa mocniejsze(niby) ori spreżyny z golfa i opony baniaki i wizualnie będzie gdzies 50mm wyzej 
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Często polnymi drogami śmigam do rodziny itp.
Początkowo miałem brać jakieś Suzuki albo chociażby Opla Frontere ale podłogi w nich to istne szaleństwo typu Flinston dlatego zdecydowałem się na niezawodnego golfika którego teraz chce nieco przystosować żeby nie szorować podłogą. U mnie na mieście śmiga taki w Trójce podniesiony. Musze go wyśledzić wkońcu i spytać jak to zrobił
Ale z tym dizelkiem dobry pomysł. Z tego co wiem jest cięższy i powinien wyżej siedzieć.
Początkowo miałem brać jakieś Suzuki albo chociażby Opla Frontere ale podłogi w nich to istne szaleństwo typu Flinston dlatego zdecydowałem się na niezawodnego golfika którego teraz chce nieco przystosować żeby nie szorować podłogą. U mnie na mieście śmiga taki w Trójce podniesiony. Musze go wyśledzić wkońcu i spytać jak to zrobił
Ale z tym dizelkiem dobry pomysł. Z tego co wiem jest cięższy i powinien wyżej siedzieć.
- 104i9fm
- Czytacz
Wsadz sprezyny z passata i bedzie podniesiony, ew tulejki zeby zmienic nap wstepne sprezyn ( tez auto sie podniesie ).
W country jest rama wiec jak chcesz tak jak w nim to kupój rame.
W country jest rama wiec jak chcesz tak jak w nim to kupój rame.
-

murgen - Gaduła
a ja bym spróbował z gwintem
on jak się rozkręci jest wysoki, zmierzyć wysokość bezpieczną dla amora i porównać z seryjną kolumną
on jak się rozkręci jest wysoki, zmierzyć wysokość bezpieczną dla amora i porównać z seryjną kolumnąGaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Nadwozie: 3-drzwiowe
golf zawsze będzie twardy nawet na oryginalnych sprężynach. Jeżeli chcesz komfortu to musiałbyś zmienić sprężyny na takie, które bardziej się uginają, są bardziej miękkie (nie wiem, czy takie znajdziesz pasujące do golfa). Wadą takiego rozwiązania jest to, że przy 2 osobach z tyłu będziesz tarł po tyłkiem asfalcie.104i9fm napisał(a):chciałbym żeby zawieszenie było mięciutkie więc gwint odpada.
-

prezesik - Members
VolDan napisał(a):a ja bym spróbował z gwintemon jak się rozkręci jest wysoki, zmierzyć wysokość bezpieczną dla amora i porównać z seryjną kolumną
Gwint zawsze, nawet na max podniesieniu powoduje ze auto jest nizej.
Jest to przeważnie -20/30mm
Druga sprawa, sprezyny z diesli są mocniejsze.
Znajomemu padło w 1.9TDi i wpakowalismy na szybko z 1.4 to nie chcijcie wiedzieć jak te auto sie w dół zapadło

Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1