witam,
wstawiłem do auta amorki mts (komplet) o skróconym skoku i zaczął się problem i to spory, kąty koła są przestawione, góra schodzi bardziej do środka auta na oponie i słychać wyraźne bicie koła o (prawdopodobnie) amortyzator. Powiedziano mi, że tak się zdarza i trzeba dokupić dystanse (10mm), które ten efekt zniwelują. Po prostu niby koło jest za blisko amorka i dlatego. Pytam czy to prawda, czy ktoś mnie robi w c***a i da się je tak wyregulować by wszystko było ok. Błagam pomóżcie bo pojadę ich pozabijać, a nie chcę wydawać kasy na dystanse bez potrzeby.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Po wymianie amortyzatorów problem z kątami
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Według mnie coś cie najebują całkiem możliwe że źle ustawili zbieżność co jest częstą przyczyną gdyż nie mają odpowiedniego sprzętu do obniżonych aut ,też miałem podobny problem tyle że mi nic nie tarło dopiero w 3 warsztacie mieli sprzęt żeby mi ustawić zbieżność , zresztą widziałeś żeby ktoś na forum montował dystanse po wymianie amorów?
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
no i właśnie to mi nie pasowało, bo to dla mnie było przesadą. Czyli jutro jadę ich opie*dolić porządnie i powiedzieć by to dobrze zrobili!
Moje mk3
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
krisk82, tak musisz ustawiać, a przynajmniej udać się na jej sprawdzenie (tzn. kąty+zbieżność)
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
e2, jeśli kąt są z.....ne i nie mogą ich ustawić to wystarczy zrobić tzw. fasolke w uchwycie amortyzatora zrobić Katy i po sprawie. a te dystansy to niech sobie je wsadzą.
-

SYLWEEQ79 - Members
• Strona 1 z 1