Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
piasta
mam takie pytanie czy robi to jakas roznice luzna piastalub przykrecona ? bo mi w warsztacie nie przykrecili ciolki bo mowili ze nie musi byc.
- crakersiak
- Czytacz
-

TOMEK 84 - Members
ale jak to nie przykrecili piasty bo nie rozumiem. Której piasty przedniej czy tylnej?? bo tylnej sie nie dokreca na maxa tylko tak zeby byl niewielki luz tej podkladki co dochodzi do lozyska
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
- crakersiak
- Czytacz
Ja też nie bardzo rozumiem co masz na myśli, jakoś niezbyt jasno nam to wszystko przedstawiasz
Jakiej śrubki
Masz na myśli nakrętkę półośki
Jeżeli tak, to absolutnie i w żadnym wypadku nie powinieneś jeździć z luźną lub co gorsza bez tej nakrętki.
To niebezpieczne
Ludzie którzy wywineli Ci taki numer powinni dostać po mordkach
Jakiej śrubki
Masz na myśli nakrętkę półośki
Jeżeli tak, to absolutnie i w żadnym wypadku nie powinieneś jeździć z luźną lub co gorsza bez tej nakrętki.
To niebezpieczne
Ludzie którzy wywineli Ci taki numer powinni dostać po mordkach

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
mi to sie wydaje ze Tobie nie przykrecili tarczy do piasty skoro mówisz ze masz luz jak zdejmniesz kolo, tarcza jest przykrecona na takie male srubeczki do piasty ale to nic Ci sie nie stanie jak one nie są przykrecone bo i tak tarcza jest docisnieta szpilkami kola. ale powinna byc przykrecona bo moze tak sie zdazyc ze zdejmniesz koło i Ci sie tarcza obróci i bedziesz mial problem z zalozeniem kola spowrotem. moze poprostu nie mogli odkrecic tych srubeczek bo czasem tak sie zdaza i je rozwiercili zeby zdjac tarcze i n ie postarali sie tego naprawic a powinni bo jesli producent zastosowal takie srubki tzn ze maja tam byc. ale o bbespieczenstwo niw musisz sie martwic bo nic Ci n ie grozi tzn jesli dobrze rozszyfrowalem o co Ci chodzi
przyjmnijmy ze to czerwne to nakretka półosi
wiec nie przykrecili Ci tej czerwonej czy tej niebieskiej?? 
przyjmnijmy ze to czerwne to nakretka półosi
wiec nie przykrecili Ci tej czerwonej czy tej niebieskiej?? 
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
ale przednie łozyska to nie taka prosta sprawa musisz odkrecic te dwie sruby tzn ta czerwona i niebieska i poza tym jeszcze musisz zdjac zacisk potem tą podstawe zacisku musisz odkrecic przegub kulisty końcówke drązka kierowniczego i a koniecdwie sruby co mocuja zwrotnice z amortyzatorem i dopiero bedzisz móhl dzialac z lozyskami ale jesli nie masz prasy to ciecko ći bedzie chyba ze duzym mlotkiem ale nie polecamGroch367 napisał(a):no wlasnie której podlaczajac sie pod temat chcialem zapytac jak juz odkrece to srube to dostane sie do lozysk bo chce wymienic przednie lozyska
-

rogal133 - Badacz tematu
chodzilo mi o niebieska juz sie dowiedzialem ze tarcze nie musza byc dokrecone bo trzyma je kolo dzieki za pomoc 

- crakersiak
- Czytacz
• Strona 1 z 1