Witam. Mam pytanie. Czy mogę obniżyć seryjne zawieszenie tylko wymiana sprężyn na sportowe??
Chciałbym swojego golfa trochę obniżyć o jakieś 4 cm
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jeśli amortyzatory są sprawne to możesz zastosować sprężyny sportowe w przedziale -20/-40. Jest to bezpieczny przedział lecz musisz liczyć się z tym, że amortyzator będzie miał inny skok pracy i może zużyć się szybciej. Jak nie chcesz kupować sportowych amortyzatorów, to kup sobie nowe seryjne (Najlepiej Sachs albo Kayaba) i załóż na nie sportowe sprężyny, wtedy amorek wytrzyma zdecydowanie dłużej 

Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
no to kup jakieś porządne sprężyny (polecam Weitec'a lub MTS) i śmiało możesz zakładać
. Odradzam kupować sprężyn z TA Technix bo jak dla mnie są za twarde jak na seryjne amorki 
. Odradzam kupować sprężyn z TA Technix bo jak dla mnie są za twarde jak na seryjne amorki 
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
No fakt, ja mialem TA-TECHNICSy -40/-40 na serii amorach to byl normalnie ping-pong na nierownosciach, auta nie moglem utrzymac przy 60 km/h, dlatego powrocilem do serii dbajac o swoje bezpieczenstwo.
Ostatnio edytowano 18 lip 2011, o 10:27 przez prezesik, łącznie edytowano 1 raz
-

prezesik - Members
To już nie lepiej dołożyć te 300 max 400 zł do nowego najprostszego gwintu? na polskie realia myślę, że to bardzo dobry wybór dla przeciętnego zjadacza chleba 

- Lobus
- Ekspert
Kup używane sprężynki za 150 zl np i po problemie
ja mam jemexa -60/-40
i nie narzekam jest twardo ale bez przesady :d auto się dobrze prowadzi
ja mam jemexa -60/-40
i nie narzekam jest twardo ale bez przesady :d auto się dobrze prowadzi

-

kuki - Czytacz
panowie a np. do orginalnych amorkow np kayaba zakladajac sprezyny sportowe komfort jazdy zostanie czy bedzie twardzszy??
- damiannno3
- Berbeć