Witajcie. Wymieniłem w swoim Golfie wsyzstko co związane było z zawieszeniem. Amory, sprężyny, drążki itp itd... Ale na równym Golfik nadal nie stoi równo. Tył jest niżej i wygląda jakby miał zuzyte tylne zawieszenie albo ze 3 tuby na pace... Troszke to ch...wo wygląda a mnie coraz bardziej denerwuje. Czego to może być wina??
Benzyniaki na seryjnym zawieszeniu zawsze mają przód wyżej niż tył, ale możliwe ze to tylko wrażenie optyczne, zmierz sobie odległość od ziemi do nadkola z przodu i z tyłu. tylne nadkole jest niższe (mniej wycięte) niż przednie przez co prześwit między oponą z przodu jest większy.
Aha... No tak. Musze sprawdzić ile jest cm z kazdej strony na kazdym kole ale dzisiaj tak na oko ( wiem wiem na oko to w szpitalu chłop umiera ) stwierdziłem ze od strony kierowcy z tylu jest nizej niz od strony pasazera z tylu. ... Postaram sie zrobic zdjecia i je wkleic to zobaczysz roznice.
u mnie też tył jest niżej na seryjnym zawieszeniu .... a mam dość ciężki silnik od traktora pod maską więc w benzynie to jeżeli przyjmujemy taką teorię powinieneś trzeć rurą o asfalt
Moim zdaniem to jest takie fałszywe wrażenie ... jakby był taki zwichrowany ten samochód że tu niżej tam wyżej to być to pewnie odczuł np podczas jazdy no ale zmierz i też z ciekawości to zrobie i napisze tutaj wynik he