W golfiku jest zamontowane zawieszenie MTS Technik takie jak w linku niżej, założone są w nim też oryginalne sprężyny i golfik jest strasznie twardy co zrobić żeby był on miękki, bo aktualnie jazda nim wygląda jak jazda na kamieniu praktycznie nic się nie ugina jak się nim buja.
Czy to może być spowodowane przez sprężyny które są przystosowane do dłuższych seryjnych amortyzatorów??
link:
http://allegro.pl/amortyzatory-sportowe ... 34482.html
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
amorki o skróconym skoku do seryjnych sprężyn?
kto ci to doradził? potrzebujesz normalnych amortyzatorów albo obniżonych sprężyn, bo teraz założyłeś wielką sprężynę na krótki amor więc nie dziwne że jest twardo
kto ci to doradził? potrzebujesz normalnych amortyzatorów albo obniżonych sprężyn, bo teraz założyłeś wielką sprężynę na krótki amor więc nie dziwne że jest twardoMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
No jedzie się jak na kamieniu nic nie tłumią wyboi, wpadłem na pomysł aby obciąć sprężyny wtedy nie były by ściśnięte i zaczęły by pracować normalnie.
Jeździłem już na sportowym zawieszeniu i wiem ze jest twarde ale nie do przesady. Na sportowym zawieszeniu nie powinno rzucać autem tylko się powinien bardziej drogi trzymać a tu jest odwrotnie.
Jeździłem już na sportowym zawieszeniu i wiem ze jest twarde ale nie do przesady. Na sportowym zawieszeniu nie powinno rzucać autem tylko się powinien bardziej drogi trzymać a tu jest odwrotnie.
- kwadrat224
- Badacz tematu
- kwadrat224
- Badacz tematu
kwadrat224 napisał(a):skróciłem sprężyny i problem się rozwiązał ;D
kwadrat224 napisał(a):Na sportowym zawieszeniu nie powinno rzucać autem tylko się powinien bardziej drogi trzymać a tu jest odwrotnie.
przecież ty nie masz sportowego zawieszenia tylko krórkie amory, więc jak ma to działać
powinieneś kupić odpowiednie sprężyny, wtedy by było OKMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hm... szok! dokładnie do tego sprężyny kupić i tyle - a cięło się kiedyś jak mniej dostępne takie rzeczy były albo kasy nie było. Nigdy nie utniesz ich idealnie, poza tym zmieniasz ich budowę to samobójstwo.
to jest coś ala foto poniżej

to jest coś ala foto poniżej

-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1