Witam, mam zawias mtsa -80 przod i -60 tyl, mam juz tego dosc bo na kraweznik sie nawet nie da wjechac i tre o wszystko podwoziem. Mam pytanie czy musze wymienic wszystko czyli amory i sprezyny czy same sprezyny wystarcza? np http://moto.allegro.pl/sprezyny-sportow ... 57555.html takie?
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
moim zdaniem zawieszenie tj sprezyna + amortyzator sa tak dobrane zeby sprawnie w miare oczekiwan i okreslony czas wytrzymaly zmieniajac jedno lub drugie mowa caly czas o sprezynie czy amortyzatorze skroci jego zywotnosc przy zmianie sprezyny zmieni sie skok amortyzatora co moze doprowadzic do skrocenia jego zywotnosci tak dziala tez w druga strone wymieniajac sam amortyzator zostawiajas sprezyny wiec jesli nie zalezy ci na tym zawieszeniu to smialo ... ale moim zdaniem bedzie lepiej jesli sprzedaz to i kupisz sobie takie ktore bedzie mniej obnizalo auto ....
czlowiek istota omylna wiec jesli sie myle prosze aby ktos mnie poprawil
czlowiek istota omylna wiec jesli sie myle prosze aby ktos mnie poprawil

to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
uzbieralem troche kaski i wlasnie przyszla pora na zakup, myslalem nad: http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 29761.html
prosilbym o jakas opinie kogos kto sie na tym zna, bo ja ogolnie jestem zielony a ta gleba co teraz mam strasznie mi przeszkadza, jezeli nie te to jakie bylyby lepsze w podobnej cenie? ewentualnie moge dorzucic 100-200zl jezeli bedzie to oplacalne w stosunku cena/jakosc.
prosilbym o jakas opinie kogos kto sie na tym zna, bo ja ogolnie jestem zielony a ta gleba co teraz mam strasznie mi przeszkadza, jezeli nie te to jakie bylyby lepsze w podobnej cenie? ewentualnie moge dorzucic 100-200zl jezeli bedzie to oplacalne w stosunku cena/jakosc.
- 15kamel
- Czytacz
• Strona 1 z 1