Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Metalowo gumowa tuleja wahacza
Witam. mam problem z guma wahacza chodzi o to ze w przeciagu roku juz dwa razy mialem ja wymieniana lewa strona i dzis po przegladzie znowu wyszlo ze mam ja uszkodzona przeciez to jest nie mozliwe. czym moze to byc spowodowane ze tak szybko sie niszczy. z gory dzieki za rady
- klata90
- Berbeć
Tym:klata90 napisał(a):czym moze to byc spowodowane ze tak szybko sie niszczy
Zamontuj tuleje z Audi S2, kosztują sporo, dostępne w ASO, ale przeżyją kilka kompletów zwykłych tulei.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
kupujesz tuleje kiepskiej jakości albo źle montujesz - są oznaczenia jak mają być zamontowane w wahaczu.
Jesli chodzi o pełne tuleje to sa również w dobrej jakości zamiennikach od Lamfordera, do Leona I 1.8 T np.
Jesli chodzi o pełne tuleje to sa również w dobrej jakości zamiennikach od Lamfordera, do Leona I 1.8 T np.
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):albo źle montujesz
Ano właśnie. Mam kumpla mechanika, który do swojego Vento wstawił najtańsze tuleje jakie znalazł i jeździ już 3 rok. Z tego co mi powiedział, najważniejsze to prawidłowo je wprasować
Ja stosunkowo niedawno wymieniałem u siebie (wybrałem Lemfordera), są dobrze wprasowane, jak na razie jest miodzio, ale za krótko je "katuję" żeby coś więcej powiedzieć. Na necie tuleje Lemfordera cieszą się raczej dobrą opinią 
-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mi tez sie wybily niestety montowalem sam wg znakow i ogolnie byla wbita dobrze takze zachodze w glowe co poszlo nie tak moze faktycznie za mocno byla dokrecona
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Nie da się za mocno przecież w środku jest gruba metalowa tuleja której nie ściśniesz mocniej skręcając. Możliwe że skręcałeś na opuszczonym wahaczy\u a nie była ustawiona właściwie wględem kołyski. Używałeś tulei pomocniczych wkładanych do silentblocka czy nie?
- pablomed
- Members
No mi się wydaje, że śrubę tulei wahacza powinno się dokręcać na opuszczonym zawieszeniu.
Polecam oryginał kupiony w ASO jeżdżę już na nich 3 lata i nic się nie dzieje, lub jak nie masz tyle kasy to LAMFOLDERA ale zwróć uwagę, żeby numer części Lamfoldera zaczynał się od cyfry 1, Lamforder znaczy tak części, które idą na pierwszy montaż.
Polecam oryginał kupiony w ASO jeżdżę już na nich 3 lata i nic się nie dzieje, lub jak nie masz tyle kasy to LAMFOLDERA ale zwróć uwagę, żeby numer części Lamfoldera zaczynał się od cyfry 1, Lamforder znaczy tak części, które idą na pierwszy montaż.
- szykak
- Berbeć
polecam tuleje z poliuretanu
drogo (komplet na auto 350zl) ale spokoj spokoj spokoj przez wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele km
ja u siebie zalozylem takowe na przod i od kwietnia 2011 autkiem zrobilem juz 25tys km na przegladzie zaden luz sie nie pokazal
drogo (komplet na auto 350zl) ale spokoj spokoj spokoj przez wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele km
ja u siebie zalozylem takowe na przod i od kwietnia 2011 autkiem zrobilem juz 25tys km na przegladzie zaden luz sie nie pokazal
-

strzeliniasty - Members
pablomed napisał(a):Nie da się za mocno przecież w środku jest gruba metalowa tuleja której nie ściśniesz mocniej skręcając. Możliwe że skręcałeś na opuszczonym wahaczy\u a nie była ustawiona właściwie wględem kołyski. Używałeś tulei pomocniczych wkładanych do silentblocka czy nie?
tak wlozylem ten kołnierzyk ustawilem tuleje wg znakow a jednak cos jest nie tak juz po zalozeniu kierownica pracowala jakos dziwnie i kolo pochylało takze nie wiem. poprostu dam teraz wlozyc mechanikowi i bede patrzal na nastepny raz bo zawieszenie wymiana z przodu to w zasadzie nic trudnego a po co kase komus wtapiac
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
• Strona 1 z 1