Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
na seryjnych sprężynach było to samo i teraz na sprężynach mts jest też to samo więc chyba to chyba nie to
>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie wymieniałem jeszcze żadnego łożyska od zawiechy ... może być w sumie
-

patryk28091991 - Gaduła
no na razie sobie zostawie to tak jak jest bo nie mam gotówki na tą chwilę 

-

patryk28091991 - Gaduła
tylko przy takim kącie pochylenia koła możesz zjeździć oponkę ..... a jakbyś chciał wymieniać to najlepiej wyciągnij swoja poduszkę + łożysko na wzór bo ja jak kupowałem to na całe szczęście wymienili mi w sklepie bo mam tak,że łożysko mam razem z poduszką amortyzatora 

- greg_117
- Gaduła
ja i tak te oponki co mam tera to maks do przyszłej wiosny są i kupuje nowy komplet ... a jak bede chciał wymienić to pojadę na warsztat bo sam nie dam rady 

-

patryk28091991 - Gaduła
greg_117 napisał(a):tylko przy takim kącie pochylenia koła możesz zjeździć oponkę ..... a jakbyś chciał wymieniać to najlepiej wyciągnij swoja poduszkę + łożysko na wzór bo ja jak kupowałem to na całe szczęście wymienili mi w sklepie bo mam tak,że łożysko mam razem z poduszką amortyzatora
bo przed liftem czyli gdzieś do roku 93 były szerokie kielichy amortyzatora i Łożysko Macphersona było z łożyskiem a po tym roku osobno poduszka a osobno łożysko ( jeśli źle mówię z rocznikami to poprawcie mnie ale raczej dobrze )
-

greg001 - Gaduła
Cytuję z książki "Sam naprawiam":
Czyli jak na moje, masz całe zawieszenie "nowsze" z jednej strony i całe zawieszenie stare z drugiej strony. Pasowałaby różnica w prześwicie. Ewentualnie, masz różne oparcia górne sprężyn z obu stron. Jednak wg. książki ta różnica wynosi 5,3mm na kolumnie zawieszenia, więc na karoserii może być widoczne może jako 1cm.
Od czerwca 1993 r. [...] Zmiany konstrukcyjne dotyczą śrubowych sprężyn zawieszenia, gumowych ograniczników ich ugięcia oraz odkształcalnych elementów oparcia sprężyn zawieszenia, które nieznacznie zwiększają prześwit samochodu.
Możliwe jest zastosowanie nowego rodzaju elementów zawieszenia w starszych modelach samochodów, ale jedynie w całych zespołach. Dotyczy to szczególnie odkształcalnych elementów oparcia sprężyn zawieszenia przedniego. Jest niedopuszczalne stosowanie elementów zawieszenia starszego i nowszego rodzaju w zawieszeniu przednim samochodu
Czyli jak na moje, masz całe zawieszenie "nowsze" z jednej strony i całe zawieszenie stare z drugiej strony. Pasowałaby różnica w prześwicie. Ewentualnie, masz różne oparcia górne sprężyn z obu stron. Jednak wg. książki ta różnica wynosi 5,3mm na kolumnie zawieszenia, więc na karoserii może być widoczne może jako 1cm.
- innotic
- Czytacz
Jeszcze nie zrobiłem tej zawieszki
ale dziś sprawdziłem jedną rzecz :
tam gdzie stoi niżej zawieszenie jest o wiele twardsze niż tam gdzie stoi normalnie jak powinno !
ale dziś sprawdziłem jedną rzecz :
tam gdzie stoi niżej zawieszenie jest o wiele twardsze niż tam gdzie stoi normalnie jak powinno !
-

patryk28091991 - Gaduła
No i doszedł ktoś dlaczego auto z jednej strony stoi niżej. Mam to samo ,patrząc na przód samochodu ,prawa strona jest niżej jakieś 1do 2 cm. Miałem obniżone zawieszenie ,sportowe sprężyny i amortyzatory firmy fk automotive zmieniłem na spręzyny sparco z ori amortyzatorami i dalej to samo. Prawa strona jest niżej.
- wrt
- Berbeć