? pozdrawiamModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
krzywy tył po wymianie sprężyn
witam kolegów,,, w sobotę wymieniłem z tyłu sprężyny bo miałem tył niski. po wymianie tych sprężyn podniósł się o 2,5 cm z prawej strony a z lewej strony o jakiś 1 cm.. myślę co jest??? kupiłem komplet firmy Magnum chyba nie najlepsza firma??? z tego co czytałem... dzisiaj rozebrałem ten amortyzator w celu sprawdzenia czy wszystko dobrze złożyłem ale było wszystko ok... myślę sobie może to amortyzator ale on jest od tego żeby tłumic drgania a nie od wysokości .. ale co zauważyłem ze amortyzator sam się chowa pod własnym ciężarem i słychać w nich syczenie przy wduszaniu i wyciąganiu .pewnie jest do wymiany co chłopaki
? pozdrawiam
? pozdrawiam-

arkadiusz87 - Badacz tematu
Ty pytasz czy do wymianyarkadiusz87 napisał(a):pewnie jest do wymiany co chłopaki
hehe no jasne że tak
[ Dodano: 2011-07-07, 09:54 ]
jak masz nowe sprężyny to dokup jeszcze amorki i jak masz to rozebrane to zainwestuj w nowe bałwanki (odbojniki) i osłonki chyba że stare masz dobre
no i zrobisz pełny remont tylnego zawieszenia i będziesz miał na pewno spokój na kilka lat
-

marcinkoz2910 - Members
wolałem się upewnić
odboje kupiłem razem ze sprężynami wiec tylko amorków mi brakuje .. dzięki kolego .. pozdawiam
odboje kupiłem razem ze sprężynami wiec tylko amorków mi brakuje .. dzięki kolego .. pozdawiam-

nie do konca masz rację. Po pierwsze amrtyzatory np do GTI sa krótsze (dolna rura) o 2cm, może masz nie od pary założone. Po drugie sprawny amortyzator gazowo-olejowy jest pod ciśnieniem i podnosi autko, lekki tył własnie o jakieś 2 cm, więc jesli masz gazowe to zwyczajnie jeden moze być bardziej sprawny a drugi zużyty.arkadiusz87 napisał(a):ale on jest od tego żeby tłumic drgania a nie od wysokości
- pablomed
- Members
ale tak czy inaczej musze je wymienic bo to chyba sa jeszcze seryjne... tylko ze musza poczekac na wymiane bo cos mi zaczeło pukac na pierwszym cylindrze do rozrzadu i napewno uszczelniacze mam do wymiany bo puszcza jak odpale niebieski dymek 

to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód 

-

• Strona 1 z 1