Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jakiej firmy tulejki wahacza -przód ???
Witam mam do wymiany tylne i przednie gumy na wahaczu z przodu .Ile takie gumy mogą kosztować i czy jest możliwość zamówienia na allegro osobno (nie zestawów ) gum . Aa i bym zapomniał ,jakie narzędzia są mi potrzebne aby ściągnać i wymienić te gumy na wahaczu .Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 11 cze 2012, o 15:35 przez lukasz9501, łącznie edytowano 2 razy
- lukasz9501
- Czytacz
Re: Wymiana tulejki wahacza -przód
lukasz9501 napisał(a):Witam mam do wymiany tylne i przednie gumy na wahaczu z przodu .Ile takie gumy mogą kosztować i czy jest możliwość zamówienia na allegro osobno (nie zestawów ) gum . Aa i bym zapomniał ,jakie narzędzia są mi potrzebne aby ściągnać i wymienić te gumy na wahaczu .Pozdrawiam
a dlaczego nie zobaczysz na alledrogo dla przykładu czy są i jakie ceny w przy bliżeniu

-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
w sklepie motoryzacyjnym kupisz bez problemu same tulejki koszt około 30-40zł za komplet. (idzie kupić osobno każdą) Narzędzie potrzebne to klucze 16 i 18 i do odkręcenia łącznika stabilizatora nie pamiętam teraz jaki klucz. Tulejkę z przodu wahacza najlepiej na imadle wciskać jeśli nie masz dostępu do prasy a tą z tyłu to zawsze przykładałem na nią kawałek rury grubościennej i wbijałem młotkiem (trzeba uważać żeby nie uszkodzić nowej tulei). Tulejki z wahacza usuniesz przy pomocy przecinaka i młotka.
- nik102
- Czytacz
Które tulejki na tylny wahacz są lepszę tuleje aluminiowe z Governor(firmy) i TIMMEN, tuleje metalowe są firmy GPD . Które zamówic ?
- lukasz9501
- Czytacz
• Strona 1 z 1