Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jaka rozpórka?
Robie rozeznanie jakie rozpórki są najlepsze. Po pierwsze aluminiowe czy stalowe? Czy szukać jakich konkretnych firm? Jakie są wasze doświadczenia i opinie w tej kwestii? Bawiąc się w rozpórki wystarczy sam przód czy od razu lepiej i przód i tył?
-

Autoteliczna - Czytacz
Ja uważam że jak już pakować rozpórki to konkretnie na przód i na tył wtedy jest już na pewno sztywno 

-

Pozor - Members
przod gora powiedzialbym ze koniecznosc dla sztywniejszego zawiasu, tyl jako opcja. Na pewno nie zaszkodzi
co do rozporki to wazniejsze od materialu sa odpowiednio zrobione mocowania do kielichow, sama "poprzeczka" dziala na sciskanie tylko. Ja polecam ta od Mapeta skrecana, naprawde daje rade (i jesli cos to szukaj z takimi mocowaniami jak ta o ktorej wspomnilem - "obejmujace" kielichy, a nie tylko mocowane na plasko). Jak dobrze zamocujesz to zda egzamin. A jak komus sie rozkreca albo nic nie daje to dlatego ze nie potrafi jej zalozyc
na tyl fajna sprawa i tez chyba u siebie wrzuce
co do rozporki to wazniejsze od materialu sa odpowiednio zrobione mocowania do kielichow, sama "poprzeczka" dziala na sciskanie tylko. Ja polecam ta od Mapeta skrecana, naprawde daje rade (i jesli cos to szukaj z takimi mocowaniami jak ta o ktorej wspomnilem - "obejmujace" kielichy, a nie tylko mocowane na plasko). Jak dobrze zamocujesz to zda egzamin. A jak komus sie rozkreca albo nic nie daje to dlatego ze nie potrafi jej zalozyc
na tyl fajna sprawa i tez chyba u siebie wrzuce-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja słyszałam, że jak rozpórka ma działać, a nie tylko ładnie wyglądać to tylko stalowa. Aluminiowa nic nie daje. I że bez regulacji.
Takie mocowanie jest w rozpórkach Benson Pro... podobno dobre. Ale chętnie zasięgnę więcej opinii.
Takie mocowanie jest w rozpórkach Benson Pro... podobno dobre. Ale chętnie zasięgnę więcej opinii.
-

Autoteliczna - Czytacz
Autoteliczna napisał(a):Ja słyszałam, że jak rozpórka ma działać, a nie tylko ładnie wyglądać to tylko stalowa.
Dokładnie.
Co do ilości usztywniaczy. Tył na sztywnym zawiasie też pracuje. Więc usztywniacz nie zaszkodzi.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe