mam pytanie jaka jest roznica miedzy zawieszeniem od cl lub gl a zawiecha w GT?jakas roznica w wysokosci auta?
i drugie pytanie czy zwykle amory wytrzymaja krotsze sprezyny tak by auto opuscic -40 np czy niesety wiaze sie to z wymiana kompetna amor+sprezyna?
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
bodajże od gti są niższe o 20mm. a co do opuszczenia 0 40 mm to nie ma problemu, jeszcze to wytrzymają ale dalej to już wymiana kompletu
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
-

pood181 - Badacz tematu
tak jak kolega wyżej napisał.A na ori amorach możesz opuścić max 40 mm, ale jak masz już liche swoje amorki to trzeba będzie kupić nowe amorki tak jak ja mam. Bo prędzej czy później i tak padną i nie ma sensu robić 2 razy tej samej roboty
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pood181 napisał(a):bodajże od gti są niższe o 20mm
Są napewno 20mm krótsze.
ptaszek87 napisał(a):drugie pytanie czy zwykle amory wytrzymaja krotsze sprezyny tak by auto opuscic -40 np czy niesety wiaze sie to z wymiana kompetna amor+sprezyna?
-40 to jest max obniżenie jakie stosuje się do seryjnych amortyzatorów.Większych nacisków amortyzator już nie wytrzyma.Kupując sprężyny pamiętaj zapytać sprzedawcy na jaki są talerzyk (szeroki czy wąski).
-

Pascal - Members
to przy seryjnym zawieszeniu i na 16 felach to bedzie stal jak koza pewnie?
moja furmanka ----->>> http://www.golf3.pl/topics2/gt-zielona- ... vt9198.htm
-

ptaszek87 - Czytacz
ptaszek87 napisał(a):to przy seryjnym zawieszeniu i na 16 felach to bedzie stal jak koza pewnie?
tak, nie będzie widać ze to 16'
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jeszcze was chlopaki pomecze pytaniami troche:P
a orginalne sprezyny z vr6 - o ile wtedy jest nizsze auto w porownaniu z seryjnym cl lub gl?
bo gti maja -20 ale czy np podejda z gti czy tez z vr6 takie sprezyny do mk3 gt?
jezeli bym zalozyl jakies sprezyny -40 to czy da rade je na seryjne amory i czy amory wytrzymaja?
z gory dzieki za dobre rady
a orginalne sprezyny z vr6 - o ile wtedy jest nizsze auto w porownaniu z seryjnym cl lub gl?
bo gti maja -20 ale czy np podejda z gti czy tez z vr6 takie sprezyny do mk3 gt?
jezeli bym zalozyl jakies sprezyny -40 to czy da rade je na seryjne amory i czy amory wytrzymaja?
z gory dzieki za dobre rady
-

ptaszek87 - Czytacz