Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Huk w bagażniku
Witam, mam problem taki że jak wpadam w dziurę lub na nierównościach słyszę mocny pusty huk, od strony kierowcy w okolicach amortyzatora tylnego. Może to i moje wrażenie ale jakby i ta strona leżała delikatnie niżej. Znajomi mówił, że może to być przerdzewiała miseczka od sprężyn mocowania amortyzatora czy da się jakoś to sprawdzić a może to coś innego 

- Porki89
- Czytacz
Mozę amortyzator już się wylał lub sprężyna pękła a co do miseczki to musisz wyciągnąć amora żeby to zobaczyć .
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
Porki89, rzut oka kogoś wprawnego na kolumnę i będzie odpowiedź, z ta miseczką jest prawdopodobne. Poznasz po tym że kiedy zdejmiesz górną osłonę gumową nad mocowaniem amorka to przy zabujaniu autem trzpień amorka będzie właził w górę do auta. Trzeba wtedy wyjąc całą kolumnę i wymienić co potrzeba - czyli miseczkę, albo pierścień osadczy trzymający ją na trzpieniu amorka, albo gumy - łatwo to zrobić będzie i tanio. Opisujesz na razie niekonkretnie więc walić może też belka z powodu zużycia tulei metalowo gumowych, albo tłumik o belkę zawieszenia z powodu przerdzewienie , zgnicia wieszaków czy niewłaściwego montażu
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1