Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Hamulce-PROBLEM
Siema wszystkim mam pytanko.Wymienilem w moim golfie klocki a takze sprawdzilem plyn hamulcowy i jest wiec niema wyciekow a moje auto niezbyt mocno hamuje.Co jest nie tak??????Musze podpompowac hamulcem i wtedy jest lepiej.Prosze o rade!!!! A i jeszcze jedno pytanko>.Czy tarcze hamulcowe maja rowek???czy musza byc rowne???Bo moze mam juz tarcze zajechane???
Ostatnio edytowano 2 lut 2008, o 16:16 przez PAFI, łącznie edytowano 1 raz
- PAFI
- Czytacz
dobrze zalozyles wszystko???...jesli dzieje sie tak od razu to poczekalj az sie troche to poustawia bo nowe klocki to inaczej reaguje pedla musi sie chwile dotrzec i plyn inaczej tez pompuje bo nie ma zbyt duzych luzow...pojezdzij dobrze i zobaczysz potem...
VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members
Oki dzieki.Bo zanim je wymienilem to podczas jazdy musialem hamowac tak co chwile duszac pedal hamulca i bylo o wiele lepiej.Dzis jade w mala trase wiec zobacze jak auto bedzie hamowac??narka i pozdrowionka a i wszystko dobrze zalozylem bo tam raczej niema zbytnich trudnosci by je mymienic!!
- PAFI
- Czytacz
Moje tarcze wygladadaja tak twoje powinny byc podobne Tarcze
Po wymianie tarcz i klocków meczhanik mowil mi ze musze przejechac min. 300km zeby wszystko sie ulozylo.
Pamietaj ze po wymianie klockow na poczatku nie mozna gwaltownie hamowac bo Ci klocki posuwaja, musza sie ulozyc
Po wymianie tarcz i klocków meczhanik mowil mi ze musze przejechac min. 300km zeby wszystko sie ulozylo.
Pamietaj ze po wymianie klockow na poczatku nie mozna gwaltownie hamowac bo Ci klocki posuwaja, musza sie ulozyc

-

K@mil - POMOCNIK

Re: Hamulce-PROBLEM
musisz przesmarować tulejkę klocek dociera się szybko więć nie widze w tym problemu ja miałem tak samo, koleś powieedział mi i tulejkę zrobiłem i jest git. musisz zobaczyć czy tulejka pracuje bo jak nie to jeden klocek bierze i nie bedzie hamował nawet po 2000 km. jak niewiesz o co chodzi to poszukaj w necie albo napisz to ci wytłumaczę. pozdro
- barrister
- Czytacz
Witam a ja mam taki problem z hamulcami ze jak nie jezdze samochodem ze 3dni i po wyjechaniu z garazu jak nacisne hamulec to slychac tarcie jak przypompuje pedalem hamulaca to po jakims czasie nie slychac tarcia plyn raczej nie wycieka bo niema zadnych plam na posadzce
a jak jezdze z dnia na dzien to nic nie slychac i od czego to ?pozdrawiam 
a jak jezdze z dnia na dzien to nic nie slychac i od czego to ?pozdrawiam 
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
-

farser - Czytacz