Witam!
Zakupiłem ostatnio gwint jak w temacie. Moje pytanie odnośnie wymiany z seyjki na tą właśnie zawieche. Czy po założeniu trzeba będzie ustawiać kąt pochylenia w przedniej kolumnie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

wojtek1418 - Czytacz
przy każdej ingerencji w elementy zawieszenia musisz ustawić geometrię i kąty. Jak założysz gwint to jedziesz na geometrię i przy każdym kręceniu gwintem musisz zrobić to samo 

Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
RAQnio_V napisał(a):przy każdym kręceniu gwintem musisz zrobić to samo
tylko teoretycznie, bo w praktyce nikt tego nie robi
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
okej dzięki
a może ktoś doradzi ile na początek go skręcić... chcę żeby fajnie wyglądało.. ale nie jeździłem wcześniej na gwincie... raz tylko hondą kumpla ale po prostej
a może ktoś doradzi ile na początek go skręcić... chcę żeby fajnie wyglądało.. ale nie jeździłem wcześniej na gwincie... raz tylko hondą kumpla ale po prostej

-

wojtek1418 - Czytacz
wojtek1418, tyle na ile ci starczy odwagi
proponuje zmierzyć ile cm masz na serii od błotnika do ziemi i założyć gwint na początek jakieś 5 cm niżej, jeśli nauczysz się jeździć bez przycierki, to systematycznie opuszczaj po 1-2cm
ja tak robiłem na początku
proponuje zmierzyć ile cm masz na serii od błotnika do ziemi i założyć gwint na początek jakieś 5 cm niżej, jeśli nauczysz się jeździć bez przycierki, to systematycznie opuszczaj po 1-2cm
ja tak robiłem na początkuMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

wojtek1418 - Czytacz
killah, ja nie jeżdżąc na gwincie omijałem każdą dziurę
na gwincie to chyba będzie 20 km/h cały czas 

-

wojtek1418 - Czytacz
wojtek zobacz i zapytaj kolege Marny u nas na forum mialem okazje zob jego glebe na zywo
sory za ot skrec tak jak ci droga do domu pozwala
ps uwaga na mise 
sory za ot skrec tak jak ci droga do domu pozwala
ps uwaga na mise 
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
Kupiłem tydzień temu identyczny gwint i czekam na wiosnę bo szkoda mi go na zimę
ja wolałem sobie na początku założyć springi -60 żeby trochę doświadczenia nabrać. Teraz to czekam aż trafi się jakaś dobra felga, pakiet usa czeka na strychu na pomalowanie i na wiosnę będzie bajeczka ^^
ja wolałem sobie na początku założyć springi -60 żeby trochę doświadczenia nabrać. Teraz to czekam aż trafi się jakaś dobra felga, pakiet usa czeka na strychu na pomalowanie i na wiosnę będzie bajeczka ^^-

kuki - Czytacz
w golfie po wymianie gwintu było w porządku. teraz juz jest około tygodnia po operacji i zaczął mi "tańczyć" tył. tuleje były zmieniane 2 lata temu... mogły już się wybić?
Mam takie wrażenie jakby niby koła jechały prosto a buda latała na zakrętach czy coś w tym stylu... jakby uciekał tył... aż strach szybciej w zakręt wejść... a właśnie jak macie w golfach tylne zawieszenie na gwincie technix'a jest bardziej miękkie niż przód czy tak samo twarde?
Pomóżcie bo doprowadza mnie to do szału. próbowałem podpiąć się pod inny temat ale nikt nawet nie raczył spojrzeć...
Mam takie wrażenie jakby niby koła jechały prosto a buda latała na zakrętach czy coś w tym stylu... jakby uciekał tył... aż strach szybciej w zakręt wejść... a właśnie jak macie w golfach tylne zawieszenie na gwincie technix'a jest bardziej miękkie niż przód czy tak samo twarde?
Pomóżcie bo doprowadza mnie to do szału. próbowałem podpiąć się pod inny temat ale nikt nawet nie raczył spojrzeć...
-

wojtek1418 - Czytacz
• Strona 1 z 1