hej mam problem z ustawieniem twardosci w zawieszenu mam 16tki alu i chce miec bardzo blisko oponke od nadkola jak to ustawic
jesli odkręcam dolną srube kontrująca i puzniej to co jest pod małą sprężyną to ona sie rozciąga a gruba sprerzyna prawie się nie rusza
czy jasli poluzuje na max 2wie nakretki i mała sprerzyna się rozciągnie to ta wieksza zejdzie nirzej to jak dokrece je z powrotem to mała się scisnie a większa zostanie na miejscu??????
rozumie ktos co ja tera napisałem
pomorzecie?????
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kolego sprawa jest taka gwint czym wyzej tym twardszy bo wiadome sprezyna jest bardziej zmiażdżona a czym niżej tym zawieszenie jest mniejsze. Też własnie założyłem gwinta i też bede 16 wsadzał
Wydaje mi się że tak krótka sprężynka jest do tłumienia takich delikatnych nierówności no i wiadoma sprawa ze jak skrecasz nakrętkami to na mała się sciska a ta duza nie ponieważ ona jest dużo twardsza. Masz kolego naciągane oponki? jakie masz te aluski jaki rozmiar?
Wydaje mi się że tak krótka sprężynka jest do tłumienia takich delikatnych nierówności no i wiadoma sprawa ze jak skrecasz nakrętkami to na mała się sciska a ta duza nie ponieważ ona jest dużo twardsza. Masz kolego naciągane oponki? jakie masz te aluski jaki rozmiar?-

siti07 - Badacz tematu
fela enzo cup 16cali
4x100
szerokosc 7.5j
et 35
opony 205\45\16 continental sport
mysle ze profil 45 to kompromis na nasze drogi dziurnie czuc i nie jest az tak twardo ale na 195\45 lub 40 był by kozak
na innym forum doradzili mi ze jak chce nisko i twardo to trzeba sciągnąc ta małą sprerzyni i skrecic z powrotem ale juz bez niej
masz fotki w linku nad zdjęciem jak wygląda
pozdro
[ Dodano: 2009-08-11, 14:28 ]
a co do oponek to nie sa naciągniete bo są szerokie205\45 ale 185\45 lub 50 to by był naciąg
4x100
szerokosc 7.5j
et 35
opony 205\45\16 continental sport
mysle ze profil 45 to kompromis na nasze drogi dziurnie czuc i nie jest az tak twardo ale na 195\45 lub 40 był by kozak
na innym forum doradzili mi ze jak chce nisko i twardo to trzeba sciągnąc ta małą sprerzyni i skrecic z powrotem ale juz bez niej
masz fotki w linku nad zdjęciem jak wygląda
pozdro
[ Dodano: 2009-08-11, 14:28 ]
a co do oponek to nie sa naciągniete bo są szerokie205\45 ale 185\45 lub 50 to by był naciąg

-

TOMEK 84 - Members
• Strona 1 z 1