Gwint Mts obcieranie o blotnik

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez avenssis » 1 wrz 2015, o 09:17

Witam wszystkich.
Mam maly klopot.
Zalozylem nowy gwint MTS caly kopmplet i mam problem z oponami.
Samochod nie jest mocno obnizony tzn. szpara miedzy opona a nadkolem ok 1 cm
Na kazdym wyboju opona obciera o blotnik a juz wogole przy skreconych kolach. Potrafi mi rant blotnika w druga strone wygiac ;/
A juz nie mowie co sie dzieje jak mam komplet pasazerow.
Jezdze na Keskinach Kt 3 7,5 J ET 35 16 cali a opona 195/45
Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic bo juz musze drugi komplet opon kupic ;/
avenssis
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:59
Lokalizacja: Białogóra

Gwint Mts obcieranie o blotnik

 

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez VolDan » 1 wrz 2015, o 10:03

Na poczatek zaklep ranty blotnikow no i czeka Cie zmiana felg bo na tym ET to raczej nie poszalejesz.
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 680
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez avenssis » 1 wrz 2015, o 10:47

A jakie osadzenie byloby idealne?
A zaklepanie rantow duzo pomoze? i Jak to wtedy wyglada z zalozeniem nadkoli z przodu
avenssis
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:59
Lokalizacja: Białogóra

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez avenssis » 1 wrz 2015, o 10:58

Troche mnie dziwi ze tak ociera. Znajomy na nich normalnie jezdzil.
A przyczyna moga byc wybite gumy w zawieszeniu?
Bo mam wybite i w sobote bede wymieniac caly przod i tyl. Moze to tez swoje robilo i przy nowych gumach moze bedzie lepiej.
avenssis
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:59
Lokalizacja: Białogóra

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez Opik » 1 wrz 2015, o 12:04

VolDan napisał(a):no i czeka Cie zmiana felg bo na tym ET to raczej nie poszalejesz.

Bo? U mnie przy dystansach z przodu wyszło et29, z tyłu 22, taka sama opona a gwint skręcony tak że się koła schowały. I jakoś nic nie trze ;) kwestia porzeźbienia
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez GolfiarzJR » 1 wrz 2015, o 13:59

Daj zdjęcie jak to wygląda
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez Radi » 1 wrz 2015, o 21:41

Lekkie zaklepanie rantów powinno załatwić sprawe, gumy w zawieszeniu raczej nie mają z tym nic wspólnego, gdyby koła miały na nich taki luz raczej nie dałoby sie tym autem jeździć.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez VolDan » 1 wrz 2015, o 21:52

dlaczego mowię o ET, sam mam 35 i przód tarł przy 195/50 przy maksymalnym skręcie. a co do dystansów się nie wypowiem bo nie miałem z nimi styczności ( w swoim aucie ). mogę się mylić rozumów nie pozjadałem. jeśli to kwestia dystansów to zamknie się w 100-200 zł. tyle odemnie ;)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 680
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez Opik » 1 wrz 2015, o 22:39

VolDan napisał(a):jeśli to kwestia dystansów to zamknie się w 100-200 zł. tyle odemnie ;)


przecież jeżeli teraz mu trze to po wsadzeniu dystansów będzie tarło jeszcze bardziej :lol:
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez VolDan » 2 wrz 2015, o 19:27

a Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? napisałem że nie miałem z tym styczności. jak napisałem o ET źle, napisałem o dystansach źle. Omnibusie pomóż mu bo widzę pozjadałeś rozumy :)
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 680
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez Opik » 2 wrz 2015, o 20:48

VolDan napisał(a): jak napisałem o ET źle, napisałem o dystansach źle. Omnibusie pomóż mu bo widzę pozjadałeś rozumy :)


Nie moja wina że o czym nie napiszesz to jest źle :hyhy: warto sobie wziąć do serca starą jak świat uwagę, że jak się nie ma o czymś pojęcia to się nie zabiera głosu, a tym bardziej nie wprowadza ludzi w błąd ;) bo to kolejne już Twoje "porady" które nie powinny ujrzeć światła dziennego

Ja już napisałem co zrobić, Radi też napisał
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Gwint Mts obcieranie o blotnik

Postprzez avenssis » 7 wrz 2015, o 11:00

Dzieki wszystkim za pomoc.
W sobote zajme sie wycinaniem rantow.
To powinno pomoc :) moze wtedy jeszcze nizej go wezme xD
Pozdrawiam
avenssis
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:59
Lokalizacja: Białogóra


- - -



Powrót do Zawieszenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości