Pisze do was w sprawie zakupu gwintu i szukam porad co tu wybrac- a do wyboru mam:
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 53204.html
http://allegro.pl/vw-golf-2-3-ii-iii-za ... 03842.html
Podajcie wady i zalety, ktory byscie wy wybrali na moim miejscu, i ogolnie o tych zawieszeniach co wiecie
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Takich tematów już chyba było sporo... użyłeś szukajki?
Ale ja tutaj nie jestem od moderowania
Do rzeczy...
Osobiście posiadam ten z pierwszego linku czyli Tuning Art (a niżej podany niby Ta Technix). Jest bardzo twardo
Dla jednych zaleta, dla drugich wada... Mi się podoba, za taką kasę mogę sobie pokręcić gwintem
Taniej chyba nówki nie dostaniesz. Śmigam na nim dopiero około miesiąc czasu... jak dotychczas jestem zadowolony z zakupu - nic się złego nie dzieje, no może pomijając wstrząs mózgu 
Ale ja tutaj nie jestem od moderowania
Do rzeczy...
Osobiście posiadam ten z pierwszego linku czyli Tuning Art (a niżej podany niby Ta Technix). Jest bardzo twardo
Dla jednych zaleta, dla drugich wada... Mi się podoba, za taką kasę mogę sobie pokręcić gwintem
Taniej chyba nówki nie dostaniesz. Śmigam na nim dopiero około miesiąc czasu... jak dotychczas jestem zadowolony z zakupu - nic się złego nie dzieje, no może pomijając wstrząs mózgu 
-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kolega jeździ na ta technix i twardo jak cholera... ja tam nie lubie;p
ale on sobie chwali go.
ale on sobie chwali go.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Nadwozie: kombi
Jest od groma tematów o tym...
Ta-Technix / Tuning Art - w pyte sztywne, ten pierwszy PONOĆ z lepszych materiałów zrobiony niż ten drugi
MTS - podobna cena, nieco miększy, lepiej wykonany
Ta-Technix / Tuning Art - w pyte sztywne, ten pierwszy PONOĆ z lepszych materiałów zrobiony niż ten drugi
MTS - podobna cena, nieco miększy, lepiej wykonany
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
Czyli ogolnie wychodzi na to ze lepiej dołozyc i kupic MTS'a?
Bo tez chwala sobie ten z Tuning Art- (TA-Technix)- zwal jak zwal ale ten z czerwonymi springami- niewiem jaka tam roznica w tym ogolnie moze chodzi o jakosc zastosowanych materialow? I jak to jest z tym skrzypieniem zawieszenia? Wystepuje czy nie?
Bo ogolnie autko jest na 16" kolach wiec i tak komfortu niema za duzo
a chodzi mi poprostu by sie lepiej prezentowal ; )
Wiadomo najlepiej by bylo kupic Koni czy Eibacha ale nie ta polka cenowa wiec nie odpowiadajcie w ten sposob
Przepraszam ze dubluje temat ale poprostu tamte tematy byly dosyc stare a jak wiadomo- towar mogl sie poprawic, stosunek ceny do jakosci byc przyzwoity, wiec prosze o zrozumienie
Bo tez chwala sobie ten z Tuning Art- (TA-Technix)- zwal jak zwal ale ten z czerwonymi springami- niewiem jaka tam roznica w tym ogolnie moze chodzi o jakosc zastosowanych materialow? I jak to jest z tym skrzypieniem zawieszenia? Wystepuje czy nie?
Bo ogolnie autko jest na 16" kolach wiec i tak komfortu niema za duzo
a chodzi mi poprostu by sie lepiej prezentowal ; )
Wiadomo najlepiej by bylo kupic Koni czy Eibacha ale nie ta polka cenowa wiec nie odpowiadajcie w ten sposob
Przepraszam ze dubluje temat ale poprostu tamte tematy byly dosyc stare a jak wiadomo- towar mogl sie poprawic, stosunek ceny do jakosci byc przyzwoity, wiec prosze o zrozumienie

- matys92
- Czytacz
ja mam TA technix no fakt że jest twardo lecz mi to akurat nie przeszkadza bo gdy chcę jechać komfortowo to jadę drugim autem opelosem vectrom z 2006 roku
Lecz co do tego gwintu to mam go od września zeszłego roku i jest zajechany jak dupa cwela także lepiej dołóż i kup coś lepszego.
Lecz co do tego gwintu to mam go od września zeszłego roku i jest zajechany jak dupa cwela także lepiej dołóż i kup coś lepszego.VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
co chcesz przez to powiedzieć?patrolfak napisał(a):jest zajechany jak dupa cwela
chodzi mi o to jakie są objawy zużycia? Rozumiem, że chodzi ci o amortyzatory? Jakieś inne rzeczy się dzieją?-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
No chodzi mi o to że wyglądem przypomina 10 letnie zawieszenie i czasem zaskrzypi ale dużo w tym mojej winy ponieważ nie zakonserwowałem go jakoś przed zimą bo całą zimę golf stał bez użytku dopiero niedawno go uruchomiłem 

VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
Też zakładałem podobny temat, masz tam linki gdzie są opisane różnice między najtańszymi gwintami http://www.golf3.pl/topics14/gwint-tuni ... t41542.htm
No i jeszcze wypowiedzi użytkowników tych gwintów. Ja jeszcze się nie zdecydowałem... 
No i jeszcze wypowiedzi użytkowników tych gwintów. Ja jeszcze się nie zdecydowałem... 
-

Karol B. - Members
• Strona 1 z 1