Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gwint - dziwny objaw
Witam . Posiadam gwint od paru dni . Nigdy nie jeżdziłem na sportowym zawieszeniu . Gdy wjadę w jakąś nierówność , lub w koleinę to czuje jak by lekko ściągało , jak puszczę kierownicę ,to odbija w tą stronę w jaką wjadę w nierówność . Nie miałem geometrii robionej , i mam z przodu lekki negatyw . Czy coś jest nie tak , czy po prostu mi się inaczej jeździ na sportowym zawieszeniu ?
- Okonik5
- Badacz tematu
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nie wiem czy ja niewyraźnie napisałem czy coś. Geometria, czyli kąty i zbieżność. Przede wszystkim kąty bo wymieniając całą kolumnę wszystkie się sypią, a jest tam trochę możliwości regulacji
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):patrolfak napisał/a:
zależy gdzie ale u mnie około 100 zł
potwierdzam, sprawdzone info. Zaufaj mi, jestem fachowcem
I chłopak musiałby lecieć do domu po dodatkowe 20 - 30 zł.
Isiek, nie jedz na geometrię do OSKP na Mieszka I tj. obok ZORD'u. Bo tam pracują obecne sami partacze. I skasują Cię ekstra za to że przyjechałeś obniżonym autem na geo.
Ja polecam serwis na ul. Brzozowej 27 Pneus Expert. Dobrze ustawiają , nie rwą osłon na maglownicy , tak więc polecam. Tak czy siak musisz się mieć w kieszeni te 120 - 140 zł.
Jest jeszcze taki dziadek gdzieś w okolicach ulicy Młyńskiej , to ustawia geometrię chyba na sznurki , jak usłyszał słowo "gwintowane" to z miejsca zawołał 180....
( Ale to tylko ciekawostka. ) -

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1