z góry dzięki za pomoc Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
gwint czy zwykły kit?
jak w temacie chcę zmienić zawieszenie (-40, -40) tylko mam mały problem nie wiem co będzie bardziej komfortowe (chodzi o twardość) bo nie chcę jeździć wozem drabiniastym
z góry dzięki za pomoc 
z góry dzięki za pomoc -

bodzix89 - Czytacz
-

bodzix89 - Czytacz
pawel2062 napisał(a):Gwint jest bardzo twardy....
Tu zapomniałeś dodać, że każdy gwint jest inny, więc co się z tym wiąże to jego twardość. Ja mam gwint MTS-Technik ustawiony dość nisko i jak dla mnie jest komfortowo choć twardziej niż na oryginalnych springach ale to normalne.
bodzix89 napisał(a):tylko słyszałem że gwint im wyżej tym twardszy jestjak to wygląda w rzeczywistości?
To się zgadza - im wyżej tym twardziej ponieważ skok sprężyny zmniejsza się proporcjonalnie wraz z podwyższaniem gwintu. Im wyżej tym twardziej, im niżej tym bardziej komfortowo.
-

Stealth - Members
a jak twardość gwintu MTS-Technik wygląda na -40, -40 dodam że dość dużo po mieście jeżdże
znalazłem aukcje:
http://www.allegro.pl/item618309890_vw_ ... dosci.html
czy to byłoby dobre czy jednak sam gwint bez regulacji twardości?
znalazłem aukcje:
http://www.allegro.pl/item618309890_vw_ ... dosci.html
czy to byłoby dobre czy jednak sam gwint bez regulacji twardości?
-

bodzix89 - Czytacz
TA Technix są twarde - twardsze niż MTS i ja na pewno bym ich nie brał - co do ustawienia na -40 to na gwincie dość trudno tak ustawić, gdyż nie ma tam podziałki że tyle jest -40 a tyle - 60. Po prostu ustawiasz tak żebyś nadkola miał na tej samej wysokości od ziemi. Możesz sobie u mnie na fotkach zobaczyć jak mam gwint ustawiony. Jest dość nisko ale nie mam problemów z jazdą na takim ustawieniu.
Gwint ma to do tego, że ustawiając jego wysokość ustalasz sobie tym samym twardość.
Gwint ma to do tego, że ustawiając jego wysokość ustalasz sobie tym samym twardość.
-

Stealth - Members
wielkie dzięki za pomoc
punkcik poleciał
no nie powiem glebę to masz że ja pier......
u mnie takiej być nie może z domu nie wyjadę bo ktoś umyślił sobie progi zwalniające zrobić
biorę przykład z kumpla on ma -40 -40 i w miarę jeździ
punkcik poleciał
u mnie takiej być nie może z domu nie wyjadę bo ktoś umyślił sobie progi zwalniające zrobić
biorę przykład z kumpla on ma -40 -40 i w miarę jeździ-

bodzix89 - Czytacz
Dzięki za punkcik
- powiem Ci jeszcze, że jak oceniam swoją glebę z innym goferami to oceniam, że mam u siebie tak z -60 z przodu, a z tyłu z -50 lub coś koło tego ale buja się to super i zmienić wysokość zmienię dopiero na zimę.
- powiem Ci jeszcze, że jak oceniam swoją glebę z innym goferami to oceniam, że mam u siebie tak z -60 z przodu, a z tyłu z -50 lub coś koło tego ale buja się to super i zmienić wysokość zmienię dopiero na zimę.-

Stealth - Members
-

bodzix89 - Czytacz
Możesz aczkolwiek nie musisz. Fakt jak dasz glebę to auto będzie sztywniejsze i tym samym podczas pokonywania większych nierówności poprzecznych może coś tam zaskrzypieć. Ja dałem sobie rozpórkę na sam przód ale zamontuje chyba też na tył. Jak chcesz dawać to najlepiej kup stalową rozpórkę. Zadanie chyba wiadome jakie jest.
-

Stealth - Members