Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gwint czy Kit?
Na wiosne chcialbym bardziej obnizyc samochod, obecnie jezdze na seryjnych amorach i sprezynach obnizajacych -60/40 i powiem szczeze ze jest twardziej ale ja sie juz calkowicie przyzwyczailem lecz kazdy kto wsiada to mowi ze trzesie. Moje pytanie jest takie, czy jesli codziennie dojezdzam autem do pracy 10 km po miescie (wiadomo jakie drogi sa w miescie) to czy jest sens zakladac gwint? Bedzie duzo twardziej? Nigdy nie jezdzilem autem z takim zawiasem i nie chce sie potem rozczarowac i czy na kicie -80/60 bedzie mniej twardo niz na gwincie? No i jeszcze jedno pytanie czy to prawda ze przy zakladaniu gwintu blacha musi byc idealna? Szczerze powiem ze u mnie progi wewnetrzne juz prosza sie o wymiane a slyszalem cos ze blacha powinna byc ok bo auto jest bardziej narazone na prace karoserii, prawda?
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
Ja wiekszosci kursow robie po miescie na Gwince.Jest sztywno....Ale to juz kwestia przyzwyczajenia sie.....Pojezdzisz dzien dwa i bedziesz mowic to samo co o Kit'cie.Cena gwintu a kit'a jest prawie identyczna.... Ja bym kupil gwint.... Mozesz sobie regulowac zawsze wysokosc.....
-

GrZeChU91 - Members
zajmij się najpierw blacharką a później zakładaj gwint. A nie twardy niski zawias, który mało co pracuje zakładany do próchna, a później płacz i lament że się składa jakby był z kartonu
co do twardości to wszystko zależy jaki gwint i jaki kit, ja mam tylko -40/-40 a jest twardsze niż niektóre gwinty czy kity -60
co do twardości to wszystko zależy jaki gwint i jaki kit, ja mam tylko -40/-40 a jest twardsze niż niektóre gwinty czy kity -60
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Spokojnie możesz zakładać gwint ....golf nie peknie ci w pół od gwintu .....
chyba ze kupisz KW , fk z reg twardosci i ustawisz beton bez rozporek .. To pęknie ci przednia szyba
ale jak kupisz gwinty ta technixa , art techa , mtsa , czyli te tansze gwinty to sa wmiare komfortowe gwinty , dopiero jak wyrzucisz helpery , zmienisz sprężyny ,zejdziesz gwintem na sam dół i dopiero jest beton .
pozdrawiam
chyba ze kupisz KW , fk z reg twardosci i ustawisz beton bez rozporek .. To pęknie ci przednia szyba
ale jak kupisz gwinty ta technixa , art techa , mtsa , czyli te tansze gwinty to sa wmiare komfortowe gwinty , dopiero jak wyrzucisz helpery , zmienisz sprężyny ,zejdziesz gwintem na sam dół i dopiero jest beton .
pozdrawiam
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1