Witam, mam pewien problem a mianowicie zalożyłem kółka do mojego cabby na tył '9 et 25 215/40 16" i lekko dobijało, ścięte zostało lekko nadkole ale i tak jak lekko zdarza się przytrzeć jak sie szybciej jedzie na naszych pięknych drogach a co dopiero pomyślec w 3-4 osoby...
dlatego też chciałem zakupić gumy usztywniające sprężyny, problem podejrzewam, że zniknie nawet jak załaduje golfine do obucha tylko mam problem z wyborem gdyż nigdy takowych gum nie kupywałem i chciałem zapytać o coś takiego
http://allegro.pl/gumy-usztywniajace-sp ... 50599.html
wiem, że musze sprawdzić odległość między zwojami tylko pytanie czy wyżej wymienione zdadzą egzamin, jest dość tanie a nie orientuje się zbytnio ile takie gumy mogą kosztowac
z góry dzięki za pomoc pozdro !
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no pisałem do niego ale dostałem tylko jedną odpowiedź a później umknął mi z gadu =o a nie wiem czy nie zastosuje takich małych co sie zakłada na amortyzator aby nie dobijał, kuzyn miał takie i było cacy przy 9 calach na 17nastce w gti z dystansem nie było tarła 

-

Michael_Angelo - Badacz tematu
Sprężyna ma pracować a nie być usztywniana gumami. Takie coś stosowało się we fiatach 126p, które nie jeździły szybciej jak 80 km/h.
Na nierównej drodze z takimi gumami miałem już okazję jeździć świeżo zakupionym wtedy kadetem - masakra, przy 80 km/h myślałem, że z drogi wylecę.
Wg mnie jest to wynalazek na baardzo równe drogi, na nierówności szkoda zdrowia.
Na nierównej drodze z takimi gumami miałem już okazję jeździć świeżo zakupionym wtedy kadetem - masakra, przy 80 km/h myślałem, że z drogi wylecę.
Wg mnie jest to wynalazek na baardzo równe drogi, na nierówności szkoda zdrowia.
-

prezesik - Members
Niestety nie, i z tymi gumami chyba nie wypali bo miałem dziś okazje sprawdzić i co się okazało moje amorki są ' cieńsze ' niż te, na które są te gumy tak więc chyba będzie trzeba założyć te na sprężyny
-

Mam pytanie. A że temat pokrewny to nie będę zanieczyszczał środowiska forum i śmiecić nie będe..
A wiec.. czy takie gumy usztywniające zdadzą egzamin przy zawieszeniu gwintowanym? bo pingponga mam troche i zastanawiam się jak to zniwelować.
A wiec.. czy takie gumy usztywniające zdadzą egzamin przy zawieszeniu gwintowanym? bo pingponga mam troche i zastanawiam się jak to zniwelować.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-