Witam.
Mam do wymiany gumy stabilizatora i chciałbym je wymienić sam,lecz nigdy przy stabilizatorze nie grzebałem.Podobno wymiana prosta,ale jesli mógłby mi ktoś napisać kilka słow na temat wymiany to będę wdzięczny,a może jest jakaś porada z mk3?Wiem,że do mk4 jest,ale nie wiem czy w trójkach jest podobnie?
Z góry dzięki,pzdr.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jeśli chodzi o tzw łączniki stabilizatora od spodu łącznik ma nakrętkę którą odkręcasz lub ścinasz boschem jeśli skorodowana, potem łącznik zsuwasz ze stabilizatora montaż w odwrotnej kolejności, możesz gumę nachodzącą na stabilizator mydłem posmarować łatwiej najdzie. Obie podkładki gumowe z dołu i góry wahacza mają być węższymi końcami w stronę wahacza, pisze to bo czasem jak kupisz założone są na śrubę odwrotnie (FEBI w tym celuje ale tej firmy nie polecam). W zawieszeniu GTI łączniki sa inne - zakręcone na końcu stabilizatora i do wahacza nakrętkami. Jesli idzie o gumy mocujące drażek do podwozia wydaje mi się to proste ale nie robiłem to nie piszę.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1