Witam
wczoraj zauważyłem że huczy mi w prawym tylnym kole nie wiem co to może być... dźwięk jest taki jakby coś obcierało o oponę, ale nic nie obciera.
Z góry dziękuje za pomoc.
I jeszcze jak długo mogę jeździć z tym huczeniem ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kolego zależy co to jest
Może Ci ręczny trzeć -sprawdź temperature ręką jak są gorące to możesz mieć zapieczone hamulce (podejrzewam ze chodzi Ci o tego Golfa z 1,4)
Łożyska także huczą jak są do wymiany jak masz $$$ to napraw możliwie jak najszybciej - szkoda psuć sobie auto .
Może Ci ręczny trzeć -sprawdź temperature ręką jak są gorące to możesz mieć zapieczone hamulce (podejrzewam ze chodzi Ci o tego Golfa z 1,4)
Łożyska także huczą jak są do wymiany jak masz $$$ to napraw możliwie jak najszybciej - szkoda psuć sobie auto .
- simi-s1
- Czytacz
Łozyska kupuje po 20zl komplet wiec tragedi nie ma.
jak wymienisz sam to masz na drugie łożysko
jak wymienisz sam to masz na drugie łożyskoVag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
krzyś napisał(a):Łozyska kupuje po 20zl komplet wiec tragedi nie ma.
To co to za łożyska są? Z plastiku czy jak? Przerabiałem taki tani szajs. Do niczego się to nie nadaje.
krecik133 napisał(a):eee to tania sprawa
Pewnie... Jeśli chcesz wymieniać je za następne 2 miesiące to można się połakomić.
krecik133 napisał(a):trudno wymienić takie łożysko ?
Nie. Należy tylko prosto nabić nową bieżnię łożyska , dobrze nasmarować łożysko i umiejętnie je dokręcić, by nie było luzu ale i by nie było za mocno dociągnięte.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
jak zaczęło chuczeć z nikąd to pewnie jak koledzy piszą łożysko ale zanim kupisz to rozbierz i zobacz.. roboty na 15 minut ze ściągnięciem koła a po co się w koszty ładować
.. mi przez kupowanie na wyrost leży nowy komplet hebli do tyłu. Przyda się...ale po co skoro niepotrzebny na już
Podstawowe klucze i jedziesz z tematem
.. mi przez kupowanie na wyrost leży nowy komplet hebli do tyłu. Przyda się...ale po co skoro niepotrzebny na już
Podstawowe klucze i jedziesz z tematem

Do jazdy jest auto...do głupawek moto... mój Gofer
http://www.golf3.pl/topics2/mkiii-aaz-b ... t58393.htm
http://www.golf3.pl/topics2/mkiii-aaz-b ... t58393.htm
-

SALWA - Czytacz
To co to za łożyska są? Z plastiku czy jak? Przerabiałem taki tani szajs. Do niczego się to nie nadaje.
paweu mk3 to sa np skf,ruville po sporej znizce
paweu mk3 to sa np skf,ruville po sporej znizce

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1