Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Głośne zawieszenie
Co zrobić żeby w środku było ciszej i bardziej komfortowo? Jak jadę po mieście i przejeżdżam przez dziury to czuć to bardzo i słychać. Może amortyzatory trzeba już wymienić?, sprężyny tylne wymieniałem i jest troszeczkę lepiej ale to tylko troszeczkę.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
golf 1.4, a nie lepiej podjechac na stację diagnostyczną i sprawdzić zawieszenie na trzepakach ?
Skąd mamy niby wiedzieć jak i co puka, stuka . Wejdziesz z diagnosta do kanału, 'wytrzepie' go na Twoich oczach i masz jak na dłoni co i gdzie , amorki też sprawdzisz przy okazji a wsio za nie więcej niż cena ośmiopaka
Skąd mamy niby wiedzieć jak i co puka, stuka . Wejdziesz z diagnosta do kanału, 'wytrzepie' go na Twoich oczach i masz jak na dłoni co i gdzie , amorki też sprawdzisz przy okazji a wsio za nie więcej niż cena ośmiopaka

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
Nie nie o to mi chodzi
Chodzi mi o to że jak jechałem kumpla golfem 3 to w środku był cichszy od mojego i nie było w nim tak czuć dziur i wyboi. Może golfy z rocznika 95+ miały już montowane inne amortyzatory i były bardziej wyciszone? Dodam to że silnik ma ten sam co ja, tylko że mój jest z 93r a jego 96r.
Chodzi mi o to że jak jechałem kumpla golfem 3 to w środku był cichszy od mojego i nie było w nim tak czuć dziur i wyboi. Może golfy z rocznika 95+ miały już montowane inne amortyzatory i były bardziej wyciszone? Dodam to że silnik ma ten sam co ja, tylko że mój jest z 93r a jego 96r.-

golf 1.4 - Gaduła
od sierpnia czy tam lipca 94 były montowane inne poduchy i sprężyny.. ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na cichszą pracę...
Amory są te same we wszystkich rocznikach..
Masz bardziej wylatane zawieszenie.. to wszystko. Wymień na nowe i też będziesz miał cicho.. poza tym po dziurach się nie jeździ.
Amory są te same we wszystkich rocznikach..
Masz bardziej wylatane zawieszenie.. to wszystko. Wymień na nowe i też będziesz miał cicho.. poza tym po dziurach się nie jeździ.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
golf 1.4, zajrzyj pod dywany czy masz wygłuszenie , ja jeżdżę narazie bez, od kilku miechów i jest jak w koparce
, może tu tkwi Twój problem , może kiedyś zalęgła w nim się wilgoć i ktoś zrobił im eksmisję a o nowe nie zadbał .
, może tu tkwi Twój problem , może kiedyś zalęgła w nim się wilgoć i ktoś zrobił im eksmisję a o nowe nie zadbał .był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
od 91 do 94 nie było stabilizatora z przodu!! a powyżej 94 juz były. Ja mam 92 i miałem tak samo jak ty. Ale zamontowałem stabilizator i jest 50 procent lepiej. Sprawdz czy masz stabilizator jak nie masz jedz na szrot i szukaj stabilizatora na przod ja dałem 50 zł. i jestem zadowolony!!
[ Dodano: 2012-04-04, 18:37 ]
Może masz mniejszy profil opony też to ma duże znaczenie zawieszenie wtedy głosniej chodzi
[ Dodano: 2012-04-04, 18:37 ]
Może masz mniejszy profil opony też to ma duże znaczenie zawieszenie wtedy głosniej chodzi
- golf3kg
- Czytacz
A spokojnie wejdzie ten stabilizator? nic nie bd musiał przerabiać? A oponki no fakt mam trochę małe bo 175/80 R13 albo i 70 nie pamiętam, musiał bym iść zobaczyć
[ Dodano: 2012-04-04, 23:39 ]
A skoro jesteśmy już prze oponach to może będziecie wiedzieli co jest 5. Przed zimą kupiłem nowe opony (bieżnikowane) ;d 2 sztuki, wyczytałem na forum że nie powinno się zakładać opon bieżnikowanych na oś napędzającą więc założyłem je na tył i teraz po zimie wyleciało mi jajo na oponie
czy to może być problem z geometrią?
[ Dodano: 2012-04-04, 23:39 ]
A skoro jesteśmy już prze oponach to może będziecie wiedzieli co jest 5. Przed zimą kupiłem nowe opony (bieżnikowane) ;d 2 sztuki, wyczytałem na forum że nie powinno się zakładać opon bieżnikowanych na oś napędzającą więc założyłem je na tył i teraz po zimie wyleciało mi jajo na oponie
czy to może być problem z geometrią?-

golf 1.4 - Gaduła
golf 1.4 napisał(a):A skoro jesteśmy już prze oponach to może będziecie wiedzieli co jest 5. Przed zimą kupiłem nowe opony (bieżnikowane) ;d 2 sztuki, wyczytałem na forum że nie powinno się zakładać opon bieżnikowanych na oś napędzającą więc założyłem je na tył i teraz po zimie wyleciało mi jajo na oponieczy to może być problem z geometrią?
wada opony. takich opon się nie kupuje

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
golf 1.4 napisał(a):175/80 R13 albo i 70
Chłopie to przecież poduszkowiec na dziury
Na takich balonach to się praktycznie nie czuje dziur... Więc tego bym się nie czepiał. Zobacz w jakim stanie masz górne mocowanie amorków z przodu. U mnie były wybite i na każdej dziurze biło jakby ktoś młotem od spodu walił. Opony jeśli są napompowane za dużo to też będzie głośno jak na kamieniach... 
-

Karol B. - Members