Panowie mam taki problem. Podczas jazdy przekraczam tak 30 km/h i delikatnym skręcie kierownicy w prawo dochodzi do kabiny dziwny dźwięk tak jak by cos wyło. Kiedy jade na wprost lub skręcam w lewo nie ma tego tylko w prawo i czym jade szybciej jest coraz głośniej.
Odrzuciłem łożysko bo ono raczej wyło by czały czas nawet kiedy jedzie się prosto. Pomóżcie proszę bo juz nie mam opcji co to może być.
Powiem jeszcze ze czuje delikatne wibracje przy pedałach ale nie ma ich na kierownicy.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdź stan . Objawem braku oleju lub końca mostu jest wycie pow.50km/h.
Jest też tak przy skręcie kołami w którymś z kierunków.
Być może być inna przyczyna tego wycia. możesz mieć źle dokręcony przegub wewnętrzny lub zewnętrzny i przy skręcie hamuje łożysko? Napisałeś , że eliminujesz łożyska , ale czy to sprawdzałeś? Piasty nie grzeją się nadmiernie?
Jest też tak przy skręcie kołami w którymś z kierunków.
Być może być inna przyczyna tego wycia. możesz mieć źle dokręcony przegub wewnętrzny lub zewnętrzny i przy skręcie hamuje łożysko? Napisałeś , że eliminujesz łożyska , ale czy to sprawdzałeś? Piasty nie grzeją się nadmiernie?

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1