Problem polega na tym, że gdy są jakieś koleiny, lub nawet kałuże czy innego rodzaju nierówności na drodze moj samochód zachowuje sie tak jakby ktoś siedział z boku i skręcał mi kierownicą a ja próbuje się utrzymać na drodze trzymając mocno kierownicę... W autku wymieniałem przednie łożyska, końcówki drążka, łaczniki stabilizatora po czym pojechałem na stację diagnostyczną aby ustawili mi zbierzność, ale to nic tak naprawdę nie dało... i w zakrętach autko się wychyla dość mocno. autko śćiąga w lewo czasami. Słychać już tylne amorki na bank, ale to będę zmieniał już na jakiś gwint. Pomocy, bo czuję, że jak spadnie śnieg, to wtedy będzie lipa z kierowaniem...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwne zachowanie golfa:(
Witam
Problem polega na tym, że gdy są jakieś koleiny, lub nawet kałuże czy innego rodzaju nierówności na drodze moj samochód zachowuje sie tak jakby ktoś siedział z boku i skręcał mi kierownicą a ja próbuje się utrzymać na drodze trzymając mocno kierownicę... W autku wymieniałem przednie łożyska, końcówki drążka, łaczniki stabilizatora po czym pojechałem na stację diagnostyczną aby ustawili mi zbierzność, ale to nic tak naprawdę nie dało... i w zakrętach autko się wychyla dość mocno. autko śćiąga w lewo czasami. Słychać już tylne amorki na bank, ale to będę zmieniał już na jakiś gwint. Pomocy, bo czuję, że jak spadnie śnieg, to wtedy będzie lipa z kierowaniem...
Problem polega na tym, że gdy są jakieś koleiny, lub nawet kałuże czy innego rodzaju nierówności na drodze moj samochód zachowuje sie tak jakby ktoś siedział z boku i skręcał mi kierownicą a ja próbuje się utrzymać na drodze trzymając mocno kierownicę... W autku wymieniałem przednie łożyska, końcówki drążka, łaczniki stabilizatora po czym pojechałem na stację diagnostyczną aby ustawili mi zbierzność, ale to nic tak naprawdę nie dało... i w zakrętach autko się wychyla dość mocno. autko śćiąga w lewo czasami. Słychać już tylne amorki na bank, ale to będę zmieniał już na jakiś gwint. Pomocy, bo czuję, że jak spadnie śnieg, to wtedy będzie lipa z kierowaniem...-

dawidek1991 - Czytacz
Re: Dziwne zachowanie golfa:(
dawidek1991 napisał(a):WitamProblem polega na tym, że gdy są jakieś koleiny, lub nawet kałuże czy innego rodzaju nierówności na drodze moj samochód zachowuje sie tak jakby ktoś siedział z boku i skręcał mi kierownicą a ja próbuje się utrzymać na drodze trzymając mocno kierownicę... W autku wymieniałem przednie łożyska, końcówki drążka, łaczniki stabilizatora po czym pojechałem na stację diagnostyczną aby ustawili mi zbierzność, ale to nic tak naprawdę nie dało... i w zakrętach autko się wychyla dość mocno. autko śćiąga w lewo czasami. Słychać już tylne amorki na bank, ale to będę zmieniał już na jakiś gwint. Pomocy, bo czuję, że jak spadnie śnieg, to wtedy będzie lipa z kierowaniem...
rozmiar opon . wywazenie?
- marcinkazimierz
- Gaduła
pewnie opony masz szersze niż 205
masz szerokie laczki i latasz po koleinach jak reksio za szynką ; )
sprawdz na idealnej drodze czy tak samo jest ?
masz szerokie laczki i latasz po koleinach jak reksio za szynką ; )
sprawdz na idealnej drodze czy tak samo jest ?
Ostatnio edytowano 3 gru 2012, o 19:48 przez chomik, łącznie edytowano 1 raz
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Panowie, z przodu 195 z tyłu 205
Te felgi co mam to 7j są. Zimowe musze kupić wąskie, 185 będą dobre???
Te felgi co mam to 7j są. Zimowe musze kupić wąskie, 185 będą dobre???-

dawidek1991 - Czytacz
195 na przod troche za duzo optymalnie 185 , wymieniales sam lozyska czy ktos Ci wymienial
przyczyna moze byc zabezpieczenie piasty, taka blaszka od spodu na 3 śruby, pewnie sie obrobily i przez to piasta nie siedzi sztywno i plywa po drodze, nie wiem jak CI to wytłumaczyc bardziej
jak znajde foto na necie to pokaze o co mi chodzi
przyczyna moze byc zabezpieczenie piasty, taka blaszka od spodu na 3 śruby, pewnie sie obrobily i przez to piasta nie siedzi sztywno i plywa po drodze, nie wiem jak CI to wytłumaczyc bardziej
jak znajde foto na necie to pokaze o co mi chodzi-

bioly21 - Gaduła
Sam wymieniałem, wybiłem łożyska a później je wprasowałem, ale wcześniej było to samo. Tak samo autko się zachowywało, tylko huczały łożyska i dlatego wymieniłem.
-

dawidek1991 - Czytacz
• Strona 1 z 1