Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Delikatna podsterowność na koleinach
Gdy jade i sa kolejny to czuje jak mi samochod ucieka taka delikatna podsterowność, Mam golfa 3 1.4 Nie miał wypadku bo mam go od nowości. Pomocy!
- Sebik1984
- Czytacz
Witam!
Ja mam ten sam problem, zbieznosc byla ustawiona 2 tyg temu, na prostych odcinkach jedzie ok, a gdy walsnie sa koleiny to delikatnie sciaga w rozne strony i ciezko utrzymac kierownice, mam opony 195/55/R15 czy to moze byc z powodu opon?
Ja mam ten sam problem, zbieznosc byla ustawiona 2 tyg temu, na prostych odcinkach jedzie ok, a gdy walsnie sa koleiny to delikatnie sciaga w rozne strony i ciezko utrzymac kierownice, mam opony 195/55/R15 czy to moze byc z powodu opon?
- aros87
- Czytacz
od opon to raczej nie ale zalezy tez z jaka sila hamujesz bo nawet czasam ijak jade ciezarowka i mocno zahamuje to mnie troche nosi i tak samo w osobowce mam ze jak mocniej to jest lewa prawa lewa prawa ale to chyba normalne przy takich drogach sprawdz czy nie nosi cie na rownej drodze bez kolejin i porownaj
-

Thomas3 - Czytacz
Sebik1984 - piszesz że wymieniłeś tuleje metalowo-gumowe ale czy na tylnych wachaczach też wymieniłeś bo jak nie to może być przyczyną że autkiem wozi miałem coś takiego i na przeglądzie wyszło że trzeba wymienić z tyłu tuleje
-

marko1967 - Members
witam. mam podobny problem... co prawda mam koła 17/40/215 przód i 17/45/215 tył, ALE wymieniłem wszystkie tyleje met-gum, zbierzność i geometria i na koleinach auto zachowuje się nienaturalnie... znalazłem jednak mały szkopuł bo MINIMALNIE mam luzik na kierownicy, i jak się przyglądałem to wydaje mi się że to jest luz na maglownicy... ale czy oby napewno??? jest ktoś w stanie mi bardziej sprecyzować że to jednak jest maglownica?? pzdr
- sylwekss3
- Berbeć
• Strona 1 z 1