siemka
mam pytanie
czy zyzucie tulei przednich w wahaczu moza wywolywac drgania na kierownicy??
ciagle mi tylko doradzaja ze to tuleje tylne wahacza )okragle metalowo-gumowe) sa do wymiany ale od roku nikt nie wspomina o przednich tulejach.
z gory dzieki za odp
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
strzeliniasty, kolego ja wymienialem rok temu zainwestowalem w tania chinszczyzne a dzis jestem po wymianie zainwestuj w lepsze, a jesli chodzi o przednie nalezy je wymienic, mi kolo plywalo razem z półosią byla zurzyta tylna tuleja wahacza ale uwierz mi przednia tez dostaje popalić gdy tylna jest zurzyta,
skoro wyciagasz wahacz to najlepiej wymienic odrazu dwie moja rada.
a jesli chodzi od drgania moga byc nie tylko tym spowodowane
skoro wyciagasz wahacz to najlepiej wymienic odrazu dwie moja rada.
a jesli chodzi od drgania moga byc nie tylko tym spowodowane

WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
Groch367 napisał(a):a jesli chodzi od drgania moga byc nie tylko tym spowodowane
Nie tylko tym ale tym też.
U mnie był podobny problem, czułem jak drży prawe przednie koło, co za tym idzie kierownica też troszke. Wymieniłem tylne tuleje i jest bajka 
-

Lucas - Badacz tematu
tylne tuleje wymieniam srednio 2razy w roku ale jeszcze nie wymienialem przednich tulei na wahaczu. czy ich zuzycie moze powodowac drganiaLucas napisał(a):Wymieniłem tylne tuleje i jest bajka
-

strzeliniasty - Members
Groch367, powiem tak
przed zalozeniem zimowek zostaly wymienione:
sworznie
tuleje tylnie
opony bez balonow
stalowe felgi prosciutkie (przed poprzednia zima kupilem nowki) i wywazone
tarcze proste
na lozyskach brak luzow
a pomimo tego sa drgania na kierownicy i wlasnie zastanawiaja mnie tuleje przednie wahacza bo nikt o nich nic nie mowi
przed zalozeniem zimowek zostaly wymienione:
sworznie
tuleje tylnie
opony bez balonow
stalowe felgi prosciutkie (przed poprzednia zima kupilem nowki) i wywazone
tarcze proste
na lozyskach brak luzow
a pomimo tego sa drgania na kierownicy i wlasnie zastanawiaja mnie tuleje przednie wahacza bo nikt o nich nic nie mowi
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty, jak tylne tulejki byly mocno wybite to na pewno przednie na tym ucierpialy
ja jak wymienialem to od razu dwa bo po co dwa razy wyciagac
a jak wygladaja twoje koncówki drążków? i poduszki pod silnikiem
szukaj przyczyn drgan
ja jak wymienialem to od razu dwa bo po co dwa razy wyciagac
a jak wygladaja twoje koncówki drążków? i poduszki pod silnikiem
szukaj przyczyn drganWSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu
To ja sie zapytam jakie sa objawy zuzytych tylnych silentblockow.
Jesli chodzi o przod to po wymianie na nowe samochod znacznie lepiej sie prowadzil, byl stabilniejszy przy wyzszych predkosciach na prostej drodze. A jak przyspieszalo sie na nierownej drodze to nie drgal, nie bylo takiego efektu jak na mokrym asfalcie ruszy sie z piskiem, kola buksuja, trzesie, a nie jedzie.
No i na peknietym silentblocku z przodu mialem bardzo glosny stuk przy ostrzejszym hamowaniu a nawet przyspieszaniu. Wahacz walil o kolyske. Kierownica nie drgala, jednak czuc bylo ze samochod jest niestabilny przy wiekszych predkosciach.
Ile robisz rocznie? 60tys?
Jesli chodzi o przod to po wymianie na nowe samochod znacznie lepiej sie prowadzil, byl stabilniejszy przy wyzszych predkosciach na prostej drodze. A jak przyspieszalo sie na nierownej drodze to nie drgal, nie bylo takiego efektu jak na mokrym asfalcie ruszy sie z piskiem, kola buksuja, trzesie, a nie jedzie.
No i na peknietym silentblocku z przodu mialem bardzo glosny stuk przy ostrzejszym hamowaniu a nawet przyspieszaniu. Wahacz walil o kolyske. Kierownica nie drgala, jednak czuc bylo ze samochod jest niestabilny przy wiekszych predkosciach.
strzeliniasty napisał(a):tylne tuleje wymieniam srednio 2razy w roku
Ile robisz rocznie? 60tys?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
moja rada jest taka ze jak juz sie czlowiek decyduje robic te silentblocki w wachaczach to tylko komplet zeby nie wyciagac 2 raz po np 2 miesiacach zeby wyminic nastepne.. AHA POLECAM ZALORZENIE DO WACHACZY silentblockI OD AUDI S3 PONIEWARZ PASUJA NA 1000% BO JA JAK MUSIALEM ZALORZYC NOWE TO NIE MIELI OD S3 A MUSIALEM ROBIC NA JUZ ZAWIESZENIE..
CZEMU OD S3..
-SA ZALANE GOMA W CALOSCI
-CZYLI SZTYWNIEJSZE I SAMOCHOD LEPIEJ SIE PROWADZI
-TRUDNIEJ JE ZURZYC I SA WYTRZYMALSZE
SAM TERAZ ZALORZYLEM NOWE ORYGINALNE ALE PO ZIMIE WRZUCAM OD S3 KOLEGA ZALORZYL JE DO GOLFA 4 KOMBI I JEST BARDZO ZADOWOLONY JEZDZI ROK NA NICH I NIC SZTYWNE SA DALEJ I ZERO STUKANIA I PUKANIA WIEC WARTO DAC PARE ZL WIECEJ I MIEC SPOKOJ:) POLECAM TO WSZYSTKIM

CZEMU OD S3..
-SA ZALANE GOMA W CALOSCI
-CZYLI SZTYWNIEJSZE I SAMOCHOD LEPIEJ SIE PROWADZI
-TRUDNIEJ JE ZURZYC I SA WYTRZYMALSZE
SAM TERAZ ZALORZYLEM NOWE ORYGINALNE ALE PO ZIMIE WRZUCAM OD S3 KOLEGA ZALORZYL JE DO GOLFA 4 KOMBI I JEST BARDZO ZADOWOLONY JEZDZI ROK NA NICH I NIC SZTYWNE SA DALEJ I ZERO STUKANIA I PUKANIA WIEC WARTO DAC PARE ZL WIECEJ I MIEC SPOKOJ:) POLECAM TO WSZYSTKIM
-

BORYS22 - Czytacz
• Strona 1 z 1