Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Mi też coś się tłukło i siepało kierą głownie na dołach. Pojechałem na stację i wymienili prawą końcówkę drążka i okazało się że jeszcze zbieżność miałem ciulatą. Ustawili wszystko i śmiga ja trzeba
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wymieniłem tego mc phersona i inny mechanik stwierdził, że to sworzeń tak słychać. chciałbym się dowiedzieć czy to jest poważna usterka i czy można z tym jeszcze trochę pojeździć bo trochę mam za dużo wydatków w tej chwili i nie za bardzo mogę to naprawić od razu
- Andrzej Jamka
- Czytacz
jakis czas czyli ile??rok?? dwa?? mój wujek zbagatelizował stukający sworzeń i mu wyskoczyła gałka z gniazda, efekt-> laweta w najlepszym wypadku...można jakiś czas na nim jeździć ale jest to element szczególnie istotny ze względów bezpieczeństwa(czyli jakis miesiąc dwa więcej bym nie ryzykował)Podnieś sobie auto chwyc koło i poruszaj nim delikatnie w pionie, dobrze jest mieć druga osobe do pomocy bo samemu ciężko czasem dostrzec.Jak sie rusza zwrotnica przy wachaczu to masz sworzeń do wymiany.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
zmieniłem sworzeń, zmieniłem mechanika i dalej telepie jakby koło podskakiwało na nierównościach. co jeszcze można by sprawdzić?
- Andrzej Jamka
- Czytacz
słychać tylko z jednej strony, a czy amory mogę sprawdzić tylko na stacji diagnostycznej czy sam też jakoś to można sprawdzić? jak naciskam maskę to nic nie stuka, nie trzeszczy, bujnie przodem ze dwa razy i auto stoi nieruchomo, jak jadę to nie buja autem na boki. co to może byc, bo już nie wiem gdzie sie udać, zmieniłem mechanika i dalej nic a takie telepanie na nierównościach mnie denerwuje jak ... jak samemu mogę sprawdzić końcówkę drążka kierowniczego?
- Andrzej Jamka
- Czytacz
jak nacisnąłem raz z jednej raz z drugiej strony to prawa strona wydaje mi się bardziej miękka od lewej. to właśnie z tej bardziej miękkiej strony słychać takie telepanie. czy to amortyzator ma dość życia?
- Andrzej Jamka
- Czytacz