Witam.
Mam mały problem z zawieszeniem.
Dorwałem na szrocie używane amory ze sprężynami, jakieś sportowe. Było na nich napisane Golf 3 TDI. Auto fajnie usiadło i jakiś tydzień/dwa tył samochodu mi nie skakał na większych dziurach. Dodatkowo wsadziłem jedną cienką gumę w sprężyny.
Teraz niestety strasznie buja, a nawet przy jeździe samemu kółka potrafią obcierać (ranty mam zaklepane, koła 175). Znajomy mechanik powiedział, że amorki są puste.
Co mam z tym fantem zrobić? Dorwać cały nowy zawias na tył?
Dodatkowo golf stoi nierówno (przód jest wyższy). Dostałem od znajomego amortyzatory na przód - jakieś niebieskie i nic więcej mi o nich nie wiadomo. Są one bez sprężyn. Dam rade samemu przełożyć sprężyny z tych amorów, które obecnie mam w golfie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wymień same amorki bez sprężyn, sam to przerabiałem tylko ja kupiłem nowe bo stare się wylały... stając na hak uziemiałem cały tył auta...
-

LukTychy - Members
-

Sekate - Badacz tematu
Przód sterczy bo nic z nim nie robiłem, wyglądało to ok jak z tyłu była wstawiona seria
Wiem, że gumy to błąd, ale chciałem się jakoś ratować przed tym obcieraniem
Wiem, że gumy to błąd, ale chciałem się jakoś ratować przed tym obcieraniem

-

Sekate - Badacz tematu
napeønij Amorki olejem hydraulicznym-PRZEMYSLOWYM.
[ Dodano: 2011-06-11, 12:44 ]
napelnijAmorkiolejem hydraulicznym- PRZEMYSLOWYM.
ale tak jakk killah pisäl: "...amorki z tdi do benzyny to nie bardzo ponieważ tdi jest cięższy i dlatego przód sterczy teraz...."
wiéc na to nic nie poradzisz.
[ Dodano: 2011-06-11, 12:44 ]
napelnijAmorkiolejem hydraulicznym- PRZEMYSLOWYM.
ale tak jakk killah pisäl: "...amorki z tdi do benzyny to nie bardzo ponieważ tdi jest cięższy i dlatego przód sterczy teraz...."
wiéc na to nic nie poradzisz.
-

leyn - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Spoko, spoko
Samochód wyrównam zakładając na przód te niebieskie amorki
A więc tak: amorki sobie wymienię. Przód na te które mam a tył na jakieś nowsze. Teraz sprawa sprężyn - dam radę je sam zmienić czy to więcej zabawy? ponoć trzeba mieć jakieś ściągacze?
Samochód wyrównam zakładając na przód te niebieskie amorki
A więc tak: amorki sobie wymienię. Przód na te które mam a tył na jakieś nowsze. Teraz sprawa sprężyn - dam radę je sam zmienić czy to więcej zabawy? ponoć trzeba mieć jakieś ściągacze?-

Sekate - Badacz tematu
Trzeba mieć po 2 ściągacze na sprężynę i najlepiej jakieś dobre bo jak szczeli ściągacz to gorzej nisz pocisk.
A wiem co mówię bo już raz widziałem jak ściągacz pękł to zaczął po całym zakładzie latać.
I co do gum to pierwszy raz słyszę żeby coś pękało miałem w większym samochodzie (2t) i jakoś przejechałem na tym ponad 40tyś i sprężynki były ok
A wiem co mówię bo już raz widziałem jak ściągacz pękł to zaczął po całym zakładzie latać.
I co do gum to pierwszy raz słyszę żeby coś pękało miałem w większym samochodzie (2t) i jakoś przejechałem na tym ponad 40tyś i sprężynki były ok
-

sierars1 - Czytacz
• Strona 1 z 1