Hej.
Gdy skręcę maksymalnie koła w lewo to słychać takie jakby chrobotanie nasila się przy dodaniu gazu.. Problem nie występuje przy skręcie w prawo. Nie jest to jakby wycie pompy wspomagania, gdyż ją słychać wówczas jednostajnie. Chyba że to dodatkowy objaw.
Jestem po regeneracji maglownicy jakieś 3 miesiące temu, wymianie prawego drążka kierowniczego, poduszek amorków i ustawieniu zbieżności. Pracuje mi kierownica ale to może wina opon, lub felg. Najbardziej interesuje mnie co to za metaliczny zgrzyt przy skręcie w lewo.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Chrobotanie przy skręcaniu w lewo
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
Przeguby w jakim stanie? Jesli to nie one to masz duzy prog na tarczy hamulcowej. Ja tak mialem.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Myślę że gdyby była to tarcza to słychać by ją było bez względu na to w która stronę kręcę maksymalnie. Dźwięk przypomina jakby chrobotanie z dzwonieniem. Może to jakieś łożysko.
Zostaje mi więc rozebrać przeguby.

Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
Chrobotanie z dzwonieniem ... Sprawdź jak przy takim skręcie układa się końcówka drążka względem blaszanej osłony tarczy. Możliwe, że przy max skręcie osłona dociskana jest przez końcówkę o tarczę i wtedy słychać taki "blaszany" dźwięk. Ale z tego co wiem to końcówka drążka jest dość daleko od osłony tarczy...
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1