Panowie golf III , vw polo , cordoby, ibizy mają taki charakterystyczny stukot ostry przy jeździe po dziurach , albo nawet jak najedzie się na kratkę ściekową.
Stukot w przednim zawieszeniu, stukot następuje gdy auto wpada w dziurę, dokładnie nie samo auto ale koło przednie.
Dźwięk ten jest charakterystyczny gdy widzimy - słyszymy takie auto jadące sobie po wertepach.
Siedzę w kanale i myślę...
Co to się tłucze .
Drążek stabilizatora nie.( gumy), choć przy słabych gumach może walić o wahacz.
Silentblocki w wahaczach nie.
Przegub tłucze się tępo i raczej przy skręcie.
Łożysko nie bo ono - huczy i raczej w pewnym zakresie prędkości.
Zostaje tam tylko łożysko amora - albo jego górne mocowanie do kielicha, albo sam amor?
Chyba oprócz amora i jego mocowania nie bardzo ma się tam co tłuc ?
Pod górną miseczkę amora tą pod maską dałem takie duże gumy ale nie pomogło to za wiele.
Mam rację?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mi to silentblock tłukł tak że aż czasem w środku było czuć wymieniłem i cisza. Poza tym może Ci coś walić z tyłu i będzie wrażenie że to z przodu coś nawala to się niesie po całej budzie dlatego zawsze ciężko ustalić skąd się donoszą stuki i puki
-

uldyn - Czytacz
ja w takich przypadkach jade na stacje diag. za 2 dyszki wiesz wszystko o zawieszeniu przód i tył po co sie głowić ?
- dezerter35
- Czytacz
może też być że masz luzy na zaciskach i tłuczą nawet po nieruwnościach delikatnych ja tak miałem nie wiedziałem z kad to a to były te blaszki w zaciskach dojechały się i wypadły ze swojego miejsca weż je sprawdż i daj znać kupisz wtedy zestaw naprawczy firmy lucas za 15 zeta i masz spokój tu masz zdjęcie jak wyglądają http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl& ... s:56,i:257
-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1