Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Brak drążka stabilizatora
Koledzy czy brak takiego drazka to norma w tym roczniku???? posiadam golfa z 93 roku z silnikiem 1.4, i drugi problem to dziwne stuki z tylnego kola poczas skrecania na dziurach w prawo puka prawe kolo prosze o pomoc
- KrzysztofKaty
- Czytacz
KrzysztofKaty napisał(a):Koledzy czy brak takiego drazka to norma w tym roczniku???? posiadam golfa z 93 roku z silnikiem 1.4, i drugi problem to dziwne stuki z tylnego kola poczas skrecania na dziurach w prawo puka prawe kolo prosze o pomoc
Tak to norma.Zazwyczaj MK3 nie mają drążka te z małymi motorkami. Tak samo renówki 19 1,7 ma a 1,4 nie ma...

-

Pascal - Members
mój ma.Ale ja mam stosunkowo duży silnik bo TDI. Mniej problemów tylko jak go nie ma 

Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
dr.stab zawsze można zamontować... zawyczaj drążki nie były pakowane do aut wyposażonych w małą poj,sil. za wzgledu na lekki silnik. wiekszej poj.silniki sa cięższe i przód pojazdu ma zwiekszone obciażenie i sie wykłada na zakretach... jak zamontujesz taki dr. to auto bedzie stabilniejsze.
potrzebny ci drażek stabilizatora
tuleje główne
obejmy tuleji głownych + śruby 2ie 6mm
łacznik drążka stabilizatora x2. mocowania wszystko jest.
potrzebny ci drażek stabilizatora
tuleje główne
obejmy tuleji głownych + śruby 2ie 6mm
łacznik drążka stabilizatora x2. mocowania wszystko jest.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ja mam 1.8 i nie mam stabilizatora
Znajomy powiedział mi że lepiej będzie jak sobie założę stabilizator ale nic się nie dzieje z autkiem to nie zakładam 
Znajomy powiedział mi że lepiej będzie jak sobie założę stabilizator ale nic się nie dzieje z autkiem to nie zakładam 
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
-

GTI07 - Badacz tematu
stabilizator zapobiega wiekszemu wychylaniu sie auta na zakretach. troszke mniej sie wykłada przy duzej predkości....
-

SotoM - Members
nie zauważyłem 2giego problema. kolego. moze być walniety amortyzator. ze pod obciazeniem akurat w tym miejscu ma luz sam w sobie i puka. ja z kolei mam walniety z lewej strony... test amorów wskazuje ze tłumi idealnie tylko tłoczysko ma luz w pochwie...KrzysztofKaty napisał(a):drugi problem to dziwne stuki z tylnego kola poczas skrecania na dziurach w prawo puka prawe kolo
ale na początek najtaniej bedzie wymienic górne poduszki amorków bo to jest takze częsta usterka w VW...
a wyjmij wszystko z bagaznika i sie przejedź. mze coś w bagazniku tłucze. gaśnica czy co ty tam wozisz...
-

SotoM - Members