Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
bardzo siada,co robic??
dojezdzam swoim golfem 1,4 do pracy wozac 5 doroslych osob,z tylu kiedy sa 3 osoby miedzy nadkolem a opona nie ma zadnego przeswitu,wydaja mi sie ze zawieszenie jest po prostu za miekkie,nawet jesli z tylu usiadzie 1 osoba to golf i tak siada jak glupi,co moge z tym zrobic??amorki maja jeszcze prawie po 70 %,moge wymienic sprezyny na twardsze?jesli tak to jakie?moga to byc np sprezyny np od 2,0 gti?bo te napewno sa twardsze wydaje mi sie,prosze o pomoc...
-

lookasgolf33 - Gaduła
lookasgolf33 napisał(a):oge wymienic sprezyny na twardsze?
mozesz zalozyc gumy usztywniajace http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... tywniajace
Co do sprezyn GTI to różnica nacisku miedz twoim a GTI jest 30
-

K@mil - POMOCNIK

gumy usztywniające mogą niewiele dać bo sprężyny nie będą pracowały na całej długości, też miałem taki problem i kupiłem sprężyny wzmacniane tzn. te które kupiłem są zrobione z grubszego drutu
-

pawelek03576 - Gaduła
a jak by wymienić sprężyny na jakieś grubsze to nie będzie tak siadać
Bo ja jechałem w 5 osób + worek cementu w bagażniku to na każdym dołku tarło mi nadkole o oponę a mam seryjny zawias
to nie wiem jak by było gdybym jeszcze obniżył;p
Bo ja jechałem w 5 osób + worek cementu w bagażniku to na każdym dołku tarło mi nadkole o oponę a mam seryjny zawias
to nie wiem jak by było gdybym jeszcze obniżył;p- PabloSBT
- Members
PabloSBT napisał(a):to nie wiem jak by było gdybym jeszcze obniżył
gdy obniżasz to automatycznie masz twardszą sprężynę, więc nie siada tak bardzo, ja teraz na gwincie z tyły mam tak ze opona się chowa w nadkole z pół centymetra, a jak wsiądzie komplet osób to siada może 1 cm niżej i nic nie trze, za to nieźle trzęsie na wybojach z tyłu

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dokładnie tak, a ty PJ masz gwinta od mts?
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
-

pood181 - Badacz tematu
pood181 napisał(a):a ty PJ masz gwinta od mts?
tak, i polecam jak najbardziej
a wracając do tematu to popytaj sprzedawców czy może są wersje twardszych seryjnych sprężyn np od TDI
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
czyli komplet dorosłych osób przy tak wielki obniżeniu nie stanowi problemu? to w takim razie sie ciesze, bo mam juz kupiony i tylko czekam na montaz. tak wiec zagosci mega gleba, obym tylko na podworko swoje sie wtoczyl 

moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
-

pood181 - Badacz tematu
lookasgolf33, sprawdź sobie najpierw w jakim stanie masz odboje. O ile wogóle jeszcze je masz.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Mialem podobnie z tylu jak kupilem swojego golfa!!! Po prostu czas sprezyn dobiegl konca.Kupilem nowe sprezyny a przy okazji wymienilem amorki i teraz jest z tylu twardy jak skala
i do tego wysoko stoi
sprezyny kupilem za 50zl sztuka!!
i do tego wysoko stoi
sprezyny kupilem za 50zl sztuka!!-

Goral1985 - Badacz tematu